AMR

Een AMR is een mobiele robot die we steeds vaker zien. De afkorting staat voor Autonome Mobiele Robot en het is een waardevolle integratie voor bedrijven. In meerdere sectoren neemt de autonome mobiele robot manuele transporttaken van medewerkers over. De AMR doet zijn werk, waardoor er bij logistieke werkzaamheden minder personeel nodig is en kleine eenvoudige taken uit handen worden genomen.

Dit is een AMR robot

De AMR robot is een efficiënte en effectieve toevoeging bij verschillende bedrijven, vinden we bij Batenburg Beenen. Dit doordat het veel mogelijkheden heeft, tijd bespaart en taken overneemt. De robot verplaatst zich tussen oppak- en afzetlocaties, zonder dat er aanpassingen nodig zijn in de fysieke omgeving (in tegenstelling tot de AGV). Het is een slim voertuig waarbij er geen infrastructuur nodig is (zoals vloermagneten of navigatiebakens) en daarmee dus ook kostenbesparend.

De wielconfiguratie van de AMR maakt het voertuig zeer wendbaar. Naast de wendbaarheid speelt ook intelligentie een belangrijke rol. Dankzij een eigen software en bedieningselementen navigeert de robot probleemloos om onverwachte objecten en personen op de route heen. Het voertuig werkt goed samen met mensen (human machine collaboration) en het is een volledig geïntegreerde flexibele robot die precies doet waar het voor gemaakt is.

De toepassing van een AMR op de werkvloer

Een AMR robot is in bepaalde sectoren een ideale toepassing voor op de werkvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan intern transport binnen een productieomgeving. Door de robot toe te passen op de werkvloer wordt het productieproces verbeterd en fouten geminimaliseerd aangezien menselijke fouten geëlimineerd worden en daardoor de efficiëntie omhoog gaat.  Daarnaast is de AMR ook goed in te zetten in een flexibel logistiek productieproces tussen verschillende werkstations. De robot weet hier vanuit klantorders directe taken door te vertalen naar logistieke acties. Wanneer er bijvoorbeeld continu eenzelfde eenvoudige taak door personeel wordt uitgevoerd, kan dit overgenomen worden door de AMR robot. Dit betekent efficiënter werken en een slimmere inzet van personeel.

De voordelen van een Autonome Mobiele Robot   

Behalve de efficiënte inzet en kostenbesparing van personeel zijn er meer voordelen van een AMR. Eén van de belangrijke voordelen is dat de software makkelijk integreert met andere systemen, waardoor de oplossing snel operationeel is. Hieronder een nog een aantal voordelen van de AMR:

  • Eenvoudig objecten van A naar B verplaatsen.
  • Makkelijk te integreren met MES, ERP en WMS.
  • Géén magneten of bakens nodig.
  • Goede beveiliging die voldoet aan IT-systemen.
  • Automatische software updates, terwijl de robots blijven functioneren.


Batenburg Beenen: expert in industriële automatisering

Batenburg Beenen is gespecialiseerd op het gebied van industriële automatiseringen, zo ook in de AMR. We staan altijd klaar voor automatiseringen in verschillende sectoren zoals de industrie, infra en watertechnologie. Naast de levering van procesinstallaties tot aan verpakkingsmachines automatiseren en koppelen we ook het interne logistieke gedeelte met AMR robots. Om tot de beste automatiseringen te komen doen we dit in samenwerking met OMRON: de leverancier van onze Autonome Mobiele Robot. De expertise van OMRON (automatiseringen) en Batenburg Beenen vormen samen innovatieve en efficiënte oplossingen voor diverse sectoren.


Volledige integratie bij Batenburg Beenen

Bij Batenburg Beenen richten we als systeem integrator op een totale automatisering. Dit doen we onder andere door ons te focussen op de koppeling van AMR met bovenliggende systemen zoals ERP en MES én met de koppeling van machines. Ook focussen we ons op de tooltop. Dit zorgt ervoor dat huidige processen op de werkvloer niet hoeven worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan karren of kratten die hetzelfde kunnen blijven als voorheen.

Een AMR robot op maat die perfect op de werkvloer meedraait, dat is wat Batenburg Beenen levert. Eén aanspreekpunt en volledige integratie: Batenburg Beenen is de geschikte partner op het gebied van industriële automatiseringen.

Sitemap