Augmented reality

Augmented Reality (AR) is groot nieuws en er zijn allerlei toepassingen. Ook in de industrie zijn er verschillende mogelijkheden met AR. Batenburg Beenen heeft een demo ontwikkeld waarbij maintenance met behulp van een AR-bril efficiënte, sneller en kwaliteitsverhogende wordt in de industrie.

Bij AR blijft in de echte wereld, maar voegt nieuwe elementen aan die bestaande wereld toe. Met deze techniek kunnen bijvoorbeeld installaties herkend worden, nieuw te plaatsen onderdelen correct gepositioneerd worden en gebruikershandleidingen opgevraagd worden. Het potentieel voor AR in de maintenance is groot.

Product highlights

  • HoloLens
  • Maintenance

De HoloLens van Microsoft is een augmented reality-headset (AR-bril) met doorzichtige lenzen die deels dezelfde kenmerken heeft als Google Glass. Op die lenzen projecteert het apparaat de holgrafische beelden. Met de slimme HoloLens kun je dus als gebruiker hologrammen in de echte wereld zien en manipuleren.
De HoloLens is doorzichtig, zodat dragers van de bril de echte wereld nog steeds kunnen zien. Op de glazen worden de zogenoemde hologrammen getoond, die ook met handbewegingen te manipuleren zijn. De headset van de HoloLens werkt zonder smartphone, draad of pc en heeft een eigen accu.


Onderhoud door Augmented Reality

Met behulp van deze HoloLens toepassing zijn onderhoudsmonteurs in staat om onderhoudswerkzaamheden met assistentie uit te voeren. Dankzij het device hebben ze remote hands free toegang tot technische en deskundige informatie ter plaatse, wat resulteert in tijdsbesparingen.

Voor meer toepassingen met de HoloLens kijk op: Simulatie

 

Efficiënter produceren :

Sitemap