Optimaliseren door data intelligence

Het voordeel van het connecteren van de Information Technologie (IT) - en Operational Technology (OT) omgeving is steeds meer voor de hand liggend. De procesdata die in de OT omgeving wordt gegenereerd wordt in de IT omgeving omgezet naar informatie voor rapportages en analyses. Deze zorgen voor feitelijke inzichten in de fysieke processen in de OT omgeving, die vervolgens nog optimaler geautomatiseerd en beheerd worden.

Qatram biedt al deze mogelijkheden. De data uit de OT omgeving wordt toegankelijk, inzichtelijk én waardevol gemaakt in de IT omgeving voor analyse om vervolgens geautomatiseerd de OT omgeving weer aan te kunnen sturen. Qatram is een platform onafhankelijke PWA ( progressive web app) die modulair op te bouwen is en daardoor ook geschikt voor de toekomst en toekomstige wensen en eisen. Met Qatram manage je realtime wat je realtime meet en verbindt je al je data bronnen, uit verschillende disciplines, met elkaar. 

 

 

Data driven, Smart Operation

Plan een demo!

Ontdek hoe Qatram jouw uitdagingen kan oplossen

Ja, ik wil graag een demo plannen

Demo aanvraag - Qatram

Qatram is een ecosysteem van verschillende modules, gebaseerd op een microservice-architectuur. Wat je doel ook is met de data, er is een module beschikbaar óf het is gemakkelijk om er een module bij te bouwen voor jouw specifieke doel.

Een aantal voorbeelden van de verschillende modules zijn:

  • QDP De Qatram Data Platform module, welke als doel heeft de Unified Namespace te implementeren. Hier worden alle databronnen op aangesloten, zoals een ERP systeem, een batch management systeem, PLC, DCS, etc. Dit kan toegepast worden in een industrieel proces, maar ook als dataopslag voor al jouw energie assets. Het platform is schaalbaar van een paar laadpalen, tot een volledige procesfabriek.
  • QDI De Qatram Data Intelligence module. Deze module geeft jou de mogelijkheid om datasets uit de unified namespace te halen, en hier modellen op te gaan trainen. Er is een interface voor gebruikers die nog nooit geprogrammeerd hebben en voor data scientists die thuis zijn in Python. Deze modellen kunnen vervolgens vanuit QDP aangeroepen worden om bijvoorbeeld een slim algoritme te gebruiken om jouw laadpalen aan te sturen, of om jouw proces te optimaliseren.
  • QMS De Qatram Management System module. Dit is de plek waarin jouw data gevisualiseerd wordt. Er is een omgeving waarin je zelf dashboards kan samenstellen, en jouw assets kan beheren. Dit allemaal gemakkelijk te selecteren uit de Unified Namespace, waar al jouw data al gelabeled in de correcte structuur in staat.

 


Case studies


Sitemap