Factory automation

Leg je de automatisering van de productieketen in de vertrouwde (en slimme!) handen van Batenburg Techniek, dan draaien machines optimaal én zorg je voor een betere concurrentiepositie. Wereldwijd ontwikkelen we besturingssoftware, bouwen we industriële schakelkasten, voeren we alle installatiewerkzaamheden uit en stellen we besturingsinstallaties in bedrijf.

We weten exact hoe we dit moeten doen. Het zit ons in de genen, die kennis van PLC- en SCADA-besturingssoftware, aandrijftechniek, hydrauliek, pneumatiek en servo-aandrijvingen. Omdat vaak eisen gelden voor de snelheid vanwege cyclustijden, passen we ook vaak SoftPLC-besturingen toe.
Interessant voor je concurrentiepositie? Zeker. De producten worden goedkoper, sneller en beter gefabriceerd. En dat loont zich al snel.

Meer informatie?

Machineveiligheid voorop

Machineveiligheid voorop

Om medewerkers te behoeden voor gevaarlijke situaties is bij de bouw en beheer van machines en installaties machineveiligheid van groot belang. Onze engineers spannen zich daarvoor in: we verzorgen risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), begeleiden CE-trajecten, lossen veiligheidsvraagstukken op en ontwerpen, verifiëren en valideren veiligheidsbesturingen.

Wegwijs in wettelijke richtlijnen
Elke machine die binnen de EU op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften. Dat is niet vrijblijvend.
In Nederland zijn de machinerichtlijnen wettelijk vastgelegd in het Warenwetbesluit voor machines.

Batenburg Techniek maakt je wegwijs binnen de regelgeving en helpt veiligheidsvraagstukken op te lossen.

Risico’s inschatten en reduceren
Ook voor bestaande, gemodificeerde of nieuwe machines voeren we risicobeoordelingen uit in opdracht. Met elektrische voorzieningen zoals lichtschermen, veiligheidsschakelaars of hold-to-run schakelaars kan Batenburg Techniek waar nodig geconstateerde risico’s reduceren, de PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level) veiligheidsniveau classificaties hanterend. Als we onze installaties leveren, zijn documenten voor het Technisch Constructie Dossier al meteen bijgevoegd.

Advisering over certificering
Na wijzigingen aan machines moet vaak opnieuw CE-gecertificeerd worden. Batenburg Techniek adviseert en ondersteunt.

Sitemap