Studenten Avans Hogeschool bedenken nieuwe Industry 4.0 demo-opstelling Batenburg IAS

Studenten van de Avans Hogeschool Breda zijn momenteel bij Batenburg IAS druk bezig met de realisatie van een nieuwe demo-opstelling gebaseerd op de nieuwste technieken met Industry 4.0. Deze opstelling gaat gebruikt worden voor beurzen, open dagen en demo’s bij klanten. Tevens gaat de opstelling ingezet worden bij toekomstige stage-opdrachten.

De demo-opstelling gaat voorzien worden van de nieuwste technieken. De demo-opstelling wordt namelijk een echte Smart Factory en is volledig gericht op Industry 4.0. Zo gaat de demo slimme sensoren bevatten op basis van IO-Link en kunnen andere slimme componenten uitgelezen gaan worden via Profinet. De studenten zitten momenteel in het afrondende gedeelte van hun analysefase. Met SolidWorks zijn de eerste 3D-ontwerpen al getekend en ook zijn inmiddels de eerste prototypes gemaakt met een 3D printer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D printers van de 3D Pro Groep uit Zundert (www.3dprogroep.nl).

Tevens zijn de studenten momenteel druk met het benaderen van fabrikanten voor het leveren van de verschillende sensoren, actuatoren en overige componenten die nodig zijn om de demo te realiseren. Wordt vervolgd!

Smarter focus. Brighter tomorrow.

 

Sitemap