Veiligere tunnels met Bellt

 

Bellt is aan de slag gegaan om samen met Vialis een slim project op te leveren in het ‘tunnel veiligheid Schiphol’ traject.

 

Image result for vialis logo

 

De Tunnelwet is namelijk vernieuwd en ook Schiphol heeft daarmee te maken. Op dit moment zijn we daarom druk aan het werk om de tunnels te moderniseren en automatiseren. Doel: moderne tunnels waar veiligheid voorop gaat, een vlotte doorstroom bij incidenten en een goed bereikbaar Schiphol.

De Buitenvelderttunnel stamt uit de jaren 60 en is toe aan renovatie. Tweerichtingsverkeer in een tunnelbuis mag straks niet meer, als er een andere oplossing mogelijk is. Bij de Buitenvelderttunnel wisselen de bus naar het zuiden en verkeer naar het noorden daarom van baan. Kruisingen voor en na de tunnel leiden je vanzelf naar de juiste rijbaan, waarbij slimme stoplichten zorgen voor een goede doorstroming. De kruisingen in combinatie met slimme IT-oplossingen maken van de Buitenvelderttunnel één integraal systeem.

Voor een gemiddelde tunnel gelden er zo'n 14 miljoen eisen en regels op het gebied van ICT. Het automatiseren van de installaties in een tunnel is dus geen standaard werk. Wij zijn gestart om er weer een veilige omgeving van te maken. Wij focussen op slimme oplossingen, zodat het verkeer op Schiphol ongestoord doorrijdt.

Sitemap