Een toekomstbestendige plant voor Ynsect

Zero Hunger

 

Bij Batenburg Bellt zijn we heel trots dat we mogen samenwerken met Ynsect : dé wereldleider in de productie van natuurlijke ingrediënten gemaakt van insecten. Om alle ambities waar te maken en de toekomst plannen te verwezenlijken gaat Ynsect een nieuwe, grote plant bouwen. Als onafhankelijke integrator én dankzij onze jarenlange ervaring mogen wij hierin ondersteunen middels het schrijven van het process control document.

Ynsect is in 2015 opgericht en nú, zeven jaar, later toe aan een grote stap: Het bouwen van een nieuwe, grote eigen plant. Om dit te verwezenlijken dient er eerst goed nagedacht te worden over hoe de proces control voor deze plant eruit moet komen te zien. Wat zijn de wensen én eisen? Wat is werkbaar? Wat nemen we mee uit de afgelopen zeven jaar en waar kunnen we juist stappen gaan zetten voor een efficiënter systeem?

Hier komen wij als Batenburg Bellt om de hoek kijken. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij Ynsect niet alleen ondersteunen in het beantwoorden van deze vragen, maar ook voorzien van functionele adviezen voor een toekomst bestendige plant. Daarom starten we met het schrijven van een process control document, wat uiteindelijk leidend zal zijn voor alle toekomstige leveranciers en er zorg voor draagt dat aan de product-, service- en procesvereisten wordt voldaan.

Waarom wij zo trots zijn op deze samenwerking?
Ynsect heeft 's werelds eerste effectieve, grootschalige insectenkweekfaciliteit voor de productie van duurzame voedselingrediënten gemaakt van de buffalo meelworm. Hierbij maken ze gebruik van de verticale landbouwmethode, waarmee ze insecten kweken met een lage oppervlakte-impact en een negatieve koolstof- en watervoetafdruk. Daarnaast vermijden en slaan ze meer CO2 op dan ze uitstoten. Hierdoor kunnen ze meer eiwit per vierkante meter land produceren dan eiwit uit zuivel en zelfs meer eiwit dan eiwit uit rundvlees!

Met andere woorden, Ynsect heeft een ontzettende Smart Focus en werk keihard aan een Brighter Tomorrow! En daar dragen wij, als Batenburg Bellt, heel graag ons steentje aan bij.

Sitemap