Batenburg IAS ontwikkelt koppeling tussen SattLine Foocos en ABB 800xA ProBase

De afgelopen jaren is SattLine Foocos 2 en Foocos 3 zeer veel toegepast in de Food & Beverage wereld. Binnen ABB is SattLine inmiddels opgevolgd door ABB System 800xA en daarom heeft ABB ook voor Foocos een nieuwe versie uitgebracht. Deze opvolger van Foocos 2 en Foocos 3 heet ProBase en werkt met de nieuwste versies van ABB System 800xA en Windows. Voor de meeste fabrieken en installaties is het echter tijdtechnisch en procestechnisch onmogelijk om in één keer over te stappen van SattLine naar ABB System 800xA en dus ook van Foocos naar ProBase. De overstap naar ABB System 800xA wordt daarom vaak ook niet snel gemaakt.

Om hiervoor een oplossing te bieden heeft Batenburg IAS een koppeling ontwikkeld die het mogelijk maakt om de bestaande SattLine Foocos systemen te verbinden met de nieuwe ABB System 800xA ProBase applicatie. Op deze manier is het mogelijk om gefaseerd over te stappen naar ABB System 800xA of om bijvoorbeeld een nieuwe installatie te automatiseren in ABB System 800xA terwijl de bestaande installaties actief blijven met SattLine Foocos.

Zo maakt de koppeling het bijvoorbeeld mogelijk om een brontank te automatiseren in SattLine Foocos en om de bijbehorende lijn en bestemmingstank te automatiseren in 800xA ProBase. Ook is het met de koppeling mogelijk om de status van verschillende objecten zoals kleppen en motoren via speciale link modules in het andere systeem te presenteren.

De Foocos-ProBase koppeling is inmiddels al bij meerdere projecten van Batenburg IAS succesvol ingezet. Maakt u momenteel gebruik van SattLine Foocos 2 of Foocos 3 en bent u van plan om in de toekomst (delen van) uw installatie over te zetten naar ABB System 800xA? Neem dan gerust eens contact met ons op en laat u informeren wat voor uw systeem de mogelijkheden zijn.

Sitemap