Corsokoorts bij Batenburg IAS

De eerste zondag van september staat Zundert altijd in het teken van het jaarlijkse bloemencorso. Twintig wagens van wel 9 meter hoog rijden dan versierd met dahlia´s door de straten van het dorp. Aan het bouwen van deze wagens gaat maanden aan voorbereiding vooraf. Bij Batenburg IAS, dat gevestigd is in Zundert en waar enkele werknemers nauw bij het corso bouwen betrokken zijn, gaat het daarom al weken in de pauze bijna nergens anders over.

Batenburg IAS opgericht in 2005, telt momenteel meer dan 20 werknemers waarvan een aantal rondom Zundert woont. Het is dan ook niet zo gek dat er tijdens de pauze veel over het naderende corso gesproken wordt. Bovendien zijn een aantal medewerkers al meerdere maanden bezig met het bouwen aan verschillende wagens, waaronder die van buurtschap ´t Stuk, buurtschap Laer-Akkermolen, buurtschap Schijf en buurtschap Klein Zundert. In de avonduren wordt er volop gelast, papier geplakt en worden de bewegingen al veelvuldig getest. Bij buurtschap Klein Zundert wordt zelfs gebruik gemaakt van de expertise van Batenburg IAS, want daar wordt een ABB AC500 PLC ingezet om de coördinatie tussen de muziek en de bewegingen op de wagen tijdens de optocht te verfijnen.

   

 

Niet alleen de werknemers van Batenburg IAS zijn betrokken bij het bloemencorso, ook Batenburg IAS zelf draagt al jaren zijn steentje bij aan het evenement. Zo is Batenburg IAS sponsor van een aantal buurtschappen en is het sponsor van het Zundertse Boerendart, waarmee ook geld wordt verzameld voor het bouwen van de corsowagens.

Zondag 2 september nog niks te doen? Dan is een bezoek aan bloemencorso Zundert zeer aan te raden. Meer informatie is te vinden op corsozundert.nl.

 

Sitemap