Mozzarella lijn 2: Grootste ABB System 800xA Probase installatie in de Benelux

Eind 2012 heeft Batenburg IAS zijn grootste order ooit gescoord met de opdracht tot het automatiseren van een mozzarella productielijn voor Belgomilk te Langemark in België. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van € 1.100.000. Het betreft de levering van alle hard- en software. De productielijn wordt geautomatiseerd met ABB System 800xA ProBase.

Milcobel is een Belgische zuivelcoöperatie van 3.300 melkleveraars-aandeelhouders met zes vestigingen in België, waarvan Belgomilk de grootste is. Met oog op het verdwijnen van het melkquotum (limitering om overschotten zoals melkplassen en boterbergen tegen te gaan) in 2015 breidt Belgomilk nog meer uit en zal het bedrijf beduidend meer industriële kazen, boter, poeders en wei verwerken.

Een van de onderdelen daarvan is het vergroten van de capaciteit van de mozzarella productie door het bijplaatsen van een compleet nieuwe productielijn. Deze nieuwe lijn wordt gebouwd door Tetra Pak en volledig nieuw geautomatiseerd door Batenburg IAS met het System 800xA systeem van ABB in combinatie met de ProBase library. Hiermee wordt de grootste 800xA/ProBase installatie in de Benelux gerealiseerd bestaande uit 9 Operator Workplaces en wordt er 5000 nieuwe I/O bestuurd. Deze nieuwe installatie wordt geïntegreerd in de bestaande SattLine/Foocos omgeving. Hiervoor heeft Batenburg IAS speciale modules ontwikkeld zodat de SattLine/Foocos en 800xA/ProBase omgeving naadloos in elkaar over gaat.

De werkzaamheden voor Batenburg IAS bestaan uit het (gedeeltelijk) functioneel specificeren van de installatie, prototyping, software engineering, FAT en SAT testen. Oplevering staat gepland voor begin 2014.

Sitemap