PLCnext Certified Engineer certificaat uitgereikt aan Nick van Kuijk

Om aan de actuele marktvragen en -ontwikkelingen te kunnen voldoen, is er behoefte aan een nieuwe generatie besturingssystemen. Deze toekomstgerichte besturingssystemen dienen daarvoor flexibel, open en met het internet verbonden te zijn en zullen naast de klassieke PLC-programmeertalen ook in hogere programmeertalen geprogrammeerd moeten kunnen worden – eigenschappen waar de “klassieke PLC” niet voldoende op is ingericht.

De PLCnext Technology biedt hiervoor de technologische mogelijkheden en middels het PLCnext Certified Engineer Program van Phoenix Contact Academy leert de engineer deze nieuwe mogelijkheden te benutten.

Uitreiking certificaat aan Nick van Kuijk
Nick van Kuijk, Applicatie Engineer bij Batenburg IAS heeft het Associate programma succesvol afgerond en heeft op 26 april jl. van Bert van der Linden, Program Manager Technical Education en Jan-Willem Steenbergen, Product Manager Industrial Automation bij Phoenix Contact, het PLCnext Certified Engineer certificaat overhandigd gekregen. Met deze topprestatie loopt Nick voorop met zijn expertise over de PLCnext Technology. Daarnaast bevestigt hij zijn meerwaarde en is hij gekwalificeerd om zijn engineeringswerkzaamheden bij Batenburg IAS op een professionele wijze te doen.

Vooroplopen in de technologie
“Vanuit onze gedachte ‘Smarter focus. Brighter tomorrow.’ realiseren we als technologiebedrijf slimme automatiseringsoplossingen voor onze klanten”, aldus Maurice Hoogers, Coördinator Engineering bij Batenburg IAS. “Bij Batenburg IAS willen we vooroplopen in de technologie. Zo helpen wij onze klanten om hun voorsprong te behouden. Nu en in de toekomst. De PLCnext Controller past goed in deze filosofie met zijn vele communicatiemogelijkheden en toepasbare programmeertalen. We zijn dan ook zeer verheugd dat het Nick gelukt is om één van de allereerste PLCnext Certified Engineers te zijn.”

Kwaliteitslabel voor software-engineers
Het PLCnext Certified Engineer certificaat is een kwaliteitslabel voor software-engineers die zich willen onderscheiden in de markt met hun kennis over PLCnext Technology. Een gecertificeerde engineer is in staat een solution-app te maken voor de PLCnext Controllers, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van het PLCnext Technology ecosysteem. Een solution-app is een real-time applicatie voor de PLCnext Controllers en bevat een mix van technologieën, zoals IEC programma’s en C++ programma’s. Bovendien weet de kandidaat aan welke eisen een real-time C++ programma moet voldoen en is in staat om de app te laten communiceren (via bijvoorbeeld OPC-UA of REST) met andere apps in de PLCnext Controller.

Sitemap