Team OBOS wint Batenburg IAS Automation Challenge 2022Applicatie Engineers Robert Elst, Nico van Holten, Robbert van Hasselt en Ludo Piree hebben de 2022 editie van de Batenburg IAS Automation Challenge op hun naam geschreven. Tijdens de Grande Finale, die afgelopen december plaatsvond, ontvingen zij de meeste stemmen voor hun innovatieve idee: een Operator Beslissing Ondersteunend Systeem genaamd OBOS
.

Naast het werken aan uitdagende projecten leefde er vanuit het engineeringsteam van Batenburg IAS al langer de vraag om ook mee te kunnen denken aan nieuwe innovatieve ideeën. Daarom besloten we in 2021 om onze engineers iedere maand een aantal vrij te besteden uren te geven die ze mochten gebruiken om deze nieuwe innovatieve ideeën op papier te zetten: de Batenburg IAS Automation Challenge was geboren!

Na een succesvolle eerste editie in najaar 2021 kregen de engineers van Batenburg IAS ook afgelopen najaar de kans om out of the box te denken. Dit leverde weer veel nieuwe inzichten op zoals onder andere een nieuwe manier van SCADA visualisatie middels Google Streetview, uitgebreide processimulatie met digital twins en een visie richting Industry 5.0.

Tijdens de Grande Finale in december mocht er na de verschillende presentaties gestemd worden op het meest innovatieve idee. De overwinning ging hierbij uiteindelijk naar het team van Robert Elst, Nico van Holten, Robbert van Hasselt en Ludo Piree. Zij toonden hun toekomstvisie met OBOS, wat staat voor Operator Beslissing Ondersteunend Systeem. Dit systeem bevat een algoritme dat met data uit diverse systemen een passende suggestie kan doen voor de operator. Op basis van AI (Artificial Intelligence) wordt dit systeem steeds slimmer en kan het bijvoorbeeld operators adviseren om bij sommige storingen wel of geen monteur te bellen. Dit systeem kan dan uiteindelijk gaan werken als een soort Autopilot voor de fabriek!

Als winnaars zijn zij nu een jaar lang de trotse bezitters van de Barenburg IAS Automation Challenge wisselbokaal die inmiddels staat te pronken op hun kantoor.

Wil jij ze uitdagen met je eigen innovatieve idee? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures en doe dit najaar mee met de 2023 editie van de Batenburg IAS Automation Challenge! Kijk snel op https://werkenbijbatenburg.nl/ias

Sitemap