Zundert Breed maakt kennis met Batenburg IAS

Afgelopen week heeft Zundert Breed, een groot lokaal medium in Zundert, een interview afgenomen met John Heere en Maurice Hoogers van Batenburg IAS. Hierin vertellen zij over de geschiedenis van het bedrijf en hoe de bedrijfsvoering in zijn werking gaat. Onderstaand lees je dit interview. 

Batenburg IAS Zundert


Hoe ben je begonnen met je bedrijf?
Batenburg IAS (destijds IAS) is opgestart in 2005 door Ron de Bruijn uit Klein-Zundert. Ron zag een gat in de markt bij fabrieken in de voedingsmiddelenindustrie en dan voornamelijk fabrieken met computersystemen van ABB. IAS begon als een eenmanszaak maar door het succes kwamen er al snel meerdere ervaren mensen uit de branche het team versterken. Vanaf de start van het bedrijf is Batenburg IAS gevestigd in het pand van Drukkerij Vorsselmans aan de Bredaseweg. Dit begon in een klein kantoortje maar inmiddels zijn de volledige eerste en tweede verdieping van dit pand in gebruik door Batenburg IAS, dit is dus eigenlijk de gehele vooraanzicht.

Hoeveel medewerkers werken er bij jullie bedrijf?
Het bedrijf is inmiddels een stuk verder gegroeid. In 2015 heeft Ron de Bruijn al zijn aandelen in het bedrijf verkocht aan Batenburg Techniek, destijds waren we met 15 medewerkers. Inmiddels zijn we alweer een stukje verder gegroeid naar 25 medewerkers. Ron de Bruijn heeft uiteindelijk in 2019 het bedrijf verlaten en is geëmigreerd naar Zweden. Sindsdien is de dagelijkse leiding in handen van John Heere en Maurice Hoogers, waarbij vanuit Batenburg Techniek Alex van Dalen als Managing Director is aangesteld. Batenburg Techniek is in Nederland best groot met meer dan 1200 werknemers. 

Wat is de drijfveer om door te gaan met je bedrijf?
We werken met een enorm leuk gedreven team. De vaak complexe projecten die we uit moeten voeren staan bijna altijd onder behoorlijke tijdsdruk, het is enorm motiverend om te zien dat de projectteams dit dan toch telkens goed voor elkaar krijgen en hier een bijdrage aan te mogen leveren.
Het leuke aan het bedrijf is dat we werken voor grote klanten in de gehele Benelux en dat we door onze specifieke expertise echt een meerwaarde zijn voor die bedrijven. Daarnaast heeft het team ook een leuke mix van ervaren mensen en ook jongere mensen die net van school afkomen. Bij ons starten regelmatig nieuwe medewerkers die pas kort zijn afgestudeerd bij een technische opleiding van de Avans Hogeschool in Breda of de Fontys in Tilburg. Die leiden we dan zelf verder op. In de nabije toekomst willen we met het bedrijf doorgroeien naar 30 werknemers.

Werkgebied
Wij zijn in de basis actief in drie sectoren, namelijk de voedingsmiddelenindustrie, waterschappen en de kleine chemische industrie. Wij realiseren voor onze klanten de software van automatiseringssystemen voor productielijnen en waterzuiveringen. Daarnaast maken we ook stappen in de energietransitie, waarbij we software maken voor laadpalen en energiemonitoringsystemen. Bekende klanten van ons zijn onder andere Coca-Cola, Cosun (Suikerunie), Milcobel en waterschappen zoals Rijn en Ijssel en Noorderzijlvest. Het is eigenlijk best bijzonder dat een relatief klein bedrijf uit Zundert actief is bij dit soort grote bedrijven.

Toekomst plannen
Zoals gezegd willen we in de nabije toekomst verder doorgroeien naar 30 werknemers. Dit willen we realiseren door meer klanten in de regio aan ons te binden. We zijn nu al actief in de volledige Benelux maar nog maar weinig in Brabant zelf. Daarnaast willen wij onze expertise ook gaan uitbreiden op het vlak van MES systemen, dit zijn computersystemen die het mogelijk maken om fabrieken steeds meer autonoom, dus met minder personeel, te laten draaien.
Batenburg IAS is ook een sponsor van de voetbalclub V.V. Moerse Boys, Corso Zundert en buurtschap Laer-Akkermolen.Sitemap