Batenburg JB Systems steunt maritieme expositie met offshore-kennis

Ervaar zelf hoe offshore-medewerkers hun werk op zee weten te klaren, onder moeilijke en vaak barre omstandigheden. Dat is de rode draad in de Offshore Experience, een expositie die eind dit jaar start in het Maritiem Museum Rotterdam.

Batenburg JB Systems deelt zijn diepgaande kennis van de offshore-markt met de bezoekers van deze bijzondere tentoonstelling, die zeven jaar gaat duren. Dat doen we in de vorm van een simulatiespel waarin het publiek kan werken als kraanmachinist op volle zee. De speler zet met een kraan een container over van een schip op een platform. Daarbij ervaart de speler aan den lijve het effect van motion compensatie op zee.

Unieke besturingssystemen

De software die we voor het spel ter beschikking stellen aan het museum hebben we ontwikkeld voor een Nederlandse innovatie die de veiligheid op zee verhoogt, in de vorm van een bewegingsgecompenseerde gangway voor de overgang van schip naar platform. Het bedrijf dat dit idee heeft ontwikkeld, Ampelmann, heeft inmiddels wereldwijd al zo’n vijftig gangways geleverd. Batenburg JB Systems heeft hiervoor de unieke besturingssystemen ontwikkeld.

Man op de maan

We afficheren ons graag als het leukste bedrijf voor onze mensen en onze relaties. We zijn er dan ook trots op dat we in de samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam het publiek op een leuke manier kunnen laten ervaren hoe innovatief de Nederlandse offshore-industrie is. Zoals het museum zelf zegt over werken op zee: het is zelfs moeilijker dan een man op de maan zetten.

01 Foto

02 Foto

Sitemap