Machinebouw

Zonder een adequate besturingsinstallatie kan een machine niet draaien. Voor diverse machinebouwers en eindgebruikers leveren wij de gehele besturingsinstallatie.

Met onze kennis van PLC, SCADA, aandrijftechniek, hydrauliek en pneumatiek en van servo-aandrijvingen in het bijzonder zijn wij een uitstekende systeemintegrator voor de machinebouw.

 

 

Meer informatie?

Wij laten wereldwijd machines draaien
Machineveiligheid

Machineveiligheid

Machineveiligheid is van belang bij het bouwen en beheren van machines en installaties. Het heeft tot doel om gevaarlijke situaties voor medewerkers te voorkomen. Onze engineers helpen u graag met:

  • Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) van uw machines en/of installaties.
  • Het begeleiden van CE-trajecten.
  • Het oplossen van veiligheidsvraagstukken.
  • Het ontwerpen, verifiëren en valideren van veiligheidsbesturingen.

Machinerichtlijnen

Elke machine die binnen de Europese Unie op de markt wordt gebracht of in gebruik wordt genomen, moet voldoen aan veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften, die zijn vastgelegd in de machinerichtlijn. Deze richtlijn is in Nederland verwerkt in het Warenwetbesluit machines. De eisen zijn dus niet vrijblijvend, maar wettelijk vastgelegd.

Heeft u vragen hierover? Wij helpen u graag om de juiste richting te vinden en uw veiligheidsvraagstukken op te lossen.

PL/SIL

Daarnaast voeren wij namens een opdrachtgever risicobeoordelingen uit voor een bestaande, een gemodificeerde of een nieuwe machine. Indien andere maatregelen niet mogelijk zijn, kunnen wij geconstateerde risico’s reduceren door middel van elektrische voorzieningen zoals lichtschermen, veiligheidsschakelaars of hold-to-run schakelaars. Wij hanteren hierbij de veiligheidsniveau classificaties PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level).

Onze installaties worden geleverd inclusief documenten voor het Technisch Constructie Dossier.

CE-certificering

Na wijzigingen aan machines moet vaak opnieuw een CE-certificering worden aangebracht. Wij kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Lees meer over

Sitemap