Innovatie gerealiseerd met High Tech Motion

VDL ETG – Solliance

 

“Roll-to-roll” productiemachine voor zonnecellen
De “roll-to-roll” productiemachine is een nieuw ontwikkelde machine om grootschalige productie van flexibele zonnecellen sneller en met minder risico te realiseren. De specificaties en prestaties zijn uniek in de wereld. Zo wordt nergens in de machine de folie aan de actieve zijde van het substraat aangeraakt.

De uitdaging
VDL en Solliance startten in 2013 met de ontwikkeling van de machine en al snel was er vanuit de hele wereld belangstelling. In korte tijd moesten een aantal projecten worden gerealiseerd en nieuwe machines worden gebouwd. Een veeleisende en ingewikkelde motion control applicatie op basis van Bosch Rexroth apparatuur vormde het hart van de machine. De uitdaging hier was om in de beschikbare tijd diverse machines werkend op te leveren. Dit terwijl het hier ging om nieuw ontworpen machines waarvan de ontwikkeling nog niet helemaal was afgerond. Naast de motion control applicatie moest er ook een nieuwe mens-machine-interface worden ontworpen en gebouwd.

Resultaat
Op basis van de Scrum werkmethodiek en de nuchtere Rotterdamse hands-on mentaliteit wist Batenburg JB Systems met haar crew van specialisten de machines werkend op te leveren en in bedrijf te nemen. Dit met voortdurend nauw contact met het projectteam van VDL. Het eindresultaat was een meer dan tevreden opdrachtgever.

Feiten

Opdrachtgever
VDL ETG

Opdrachtomvang

  • Software engineering voor HMI, Motion Control en Safety
  • Electrical engineering
  • Commisioning

 Systemen

  • Bosch Rexroth MLC
  • Bosch Rexroth “Mobile Panel” (HMI)
Sitemap