Batenburg Bellt – Brouwerij Bosteels

Brouwersdynastie Bosteels ; Een magische plek waar de muren geschiedenis ademen.

Onze collega’s van Batenburg Bellt België werken al meerdere jaren samen met Brouwerij Bosteels. De brouwerij is gelegen in hartje Buggenhout én ouder dan België zelf. In zowel het warme als het koude blok zijn meerdere projecten uitgevoerd, welke niet alleen tijdswinst hebben opgeleverd maar de processen ook rendabeler én efficiënter hebben gemaakt.  

De verschillende projecten in de Brouwerij waren allemaal gericht op het optimaliseren en verduurzamen van het brouwproces en ook het vergemakkelijk van het werk van de brouwers. Dit hebben onze collega’s in samenspraak met de mensen van Bosteels onder andere weten te realiseren d.m.v. recuperatie, waardoor er minder grondstoffen verloren gaan. 

Bij diverse handelingen, toevoegen grondstoffen, op de whirlpool heeft men tijdswinst weten te realiseren. Hierbij werd er ook een lift geïnstalleerd om voor de nodige ergonomische voordelen te zorgen. Zo dienen de brouwers dit zware werk niet meer manueel uit te voeren. Daarnaast hebben geïnstalleerde softwaremodules ervoor gezorgd dat er een betere monitoring is van de verschillende kwaliteitsparameters,  vanaf heden vroegtijdig ontdekt kunnen worden en de brouwers het loogverbruik gemakkelijk kunnen loggen. 

Al deze projecten dragen bij aan het voortbestaan van de brouwdynastie. Brouwerij Bosteels heeft een echte passie voor brouwen, en die passie hopen wij nog vele jaren te mogen ondersteunen met onze kennis en ervaring.

Sitemap