Werken bij Batenburg Digit : de ene dag sta je op een waterzuivering en de andere dag bij een cacao fabriek

 

Bart Vierstra, Accountmanager Batenburg Digit vertelt: 

Na het afronden van de middelbare school had ik eigenlijk geen idee wat ik als vervolgstap wilde gaan doen. Ik heb altijd al affiniteit met techniek gehad, met name het maken van schakelingetjes van motortjes en ledjes, welke ik uit het speelgoed van mijn zus had gesloopt. Hiernaast had ik ook gekozen voor het volgen van de techniek vakken.

Na lang nadenken en het bezoeken van open dagen was de keuze gevallen op communicatie en elektrotechniek, twee totaal verschillende opleidingen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor elektrotechniek, omdat het praktijk gedeelte mij erg aansprak.

Na het volgen van alle vakken, het uitvoeren van de projecten (soms in samenwerking met werktuigbouwkunde) én het volgen van de stage, was mijn opleiding afgerond.

Als laatste gedeelte van de opleiding was het tijd om af te studeren, via school kregen wij een aantal opdrachten aangeleverd vanuit bedrijven. Je kon hier tussen kiezen of natuurlijk zelf een bedrijf benaderen. Ik zag een afstudeeropdracht bij Batenburg Digit in Zwaag, voor ontwerpen en engineeren van een volledig geautomatiseerde bierbrouwinstallatie. Ik kende Batenburg Digit in principe niet, maar de industriële automatisering sprak mij erg aan, op school hadden wij hier al eerder iets mee gedaan en dat beviel mij persoonlijk meer dan de kleine elektronica.

Na het afronden van de stage en de opleiding liep ik tegen dezelfde uitdaging aan als aan het einde van de middelbare school; ‘Wat nu?’. Een reis naar Australië leek mij erg leuk, alleen zaten we momenteel met Corona, wat er voor zorgde dat reizen geen mogelijkheid was. Daarom ben ik terug gegaan naar mijn oude werkgever vóór Batenburg Digit om te werken in de productie en de TD, om in ieder geval even te sparen voor Australië. Na 9 maanden leefden wij nog steeds met corona en de reis naar Australië werd steeds uitzichtlozer.  Ik besloot een baan te zoeken, welke aansloot bij mijn afgeronde opleiding. Toevallig stuitte ik op een open vacature bij Batenburg Digit als Accountmanager. Ik had geen ervaring als accountmanager, maar ik kende de functie vanuit Batenburg Digit en ik ben er altijd erg in geïnteresseerd geweest. Ik heb mijn kans gegrepen en de oud directeur een mailtje gestuurd. Hij liet mij weten van de overname door Batenburg en de komst van een nieuwe directeur, Frits Tjalsma. Tijdens een eerste gesprek met Frits en de HR Manager, Patricia Venekamp, was er wederzijds interesse en wilde Frits en Patricia mij graag de kans geven als accountmanager bij Batenburg Digit.

Ondertussen werk ik al bijna een jaar als accountmanager en heb ik veel geleerd over het vak en de techniek. Hiernaast heb ik veel uiteenlopende bedrijven mogen bezoeken en veel mensen leren kennen, zowel klanten als leveranciers. De diversiteit van de klanten van Batenburg Digit maakt het werk onder andere erg leuk, de ene dag sta je op een waterzuivering en de andere dag bij een cacao fabriek, om vervolgens de dag af te sluiten bij een chemie bedrijf. Gelukkig heb ik tijdens mijn loopbaan veel begeleiding gekregen van collega’s en mede accountmanagers uit de Batenburg Industrial Automation divisie, waardoor ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen. Ook heb ik vanuit Batenburg Digit de kans gekregen om mijn Nima A diploma te behalen en bij te leren over Sales & Marketing.

 

Ik ben erg blij met de plek waar ik nu sta en de kansen die heb ik gekregen. Ik ben benieuwd naar de toekomst en toekomstige dingen die op mijn pad komen!

Sitemap