Batenburg Digit helpt BIC Protein te voldoen aan wensen partners

Zero Hunger

Voor de productie faciliteit van BIC Protein in Amsterdam heeft Batenburg Digit diverse werkzaamheden verricht voor het plaatsen van een nieuwe extruderlijn. Deze nieuwe extruderlijn speelt in op de wensen van de partners van BIC Protein. Partners wilden niet langer alleen op de traditionele manier, in kleine en grote zakken en in bulk, de sojabloem en sojavlokken ontvangen maar wensten geëxtrudeerde plantaardige eiwitten.

 

Om de productie bij BIC Amsterdam uit te breiden is in 2022 de knoop doorgehakt om een nieuwe extruderlijn te installeren. Om dit te realiseren is er aan Batenburg Digit gevraagd om zowel een PLC-kast als een laagspanningsverdeler te fabriceren. Hiervoor is er door beide bedrijven gezamenlijk een equipment lijst én I/O lijst opgesteld. Tijdens het implementeren van de nieuwe productielijn bleek dat er ook veel kabelwerkzaamheden nodig waren. Ook dit heeft Batenburg Digit voor haar rekening genomen, en onze monteurs hebben zowel de ladderbanen opgehangen als de kabels getrokken. Om de extruderlijn ook operationeel te krijgen hebben onze collega’s er voor gezorgd dat alle bekabeling van de machine en de besturing werden aangesloten, naast de bekabelingswerkzaamheden voor de PLC-kast en laagspanningsverdeler. Last but not least, hebben onze collega’s ook de nieuwe software geupload en de extruderlijn getest om een zo vlekkeloos mogelijke ingebruikname te garanderen.


Kracht van brede expertise


Batenburg Digit heeft een brede expertise op het gebied van industriële automatisering. Wij helpen bij het verbeteren van het productieproces en maken installaties efficiënter, zodat de performance verbetert. We ontwikkelen nieuwe installaties, garanderen de continuïteit en verhogen de betrouwbaarheid van de productie. Zo hebben we BIC Protein kunnen ondersteunen op het gebied van software engineering, electrical engineering, paneelbouw én installatiewerk.

We hopen BIC Protein nog jaren te mogen ondersteunen met hun duurzame oplossing voor de transitie van traditionele dierlijke proteïne naar plantaardige eiwitten.

 

 

Bekijk hier onze video: 


Sitemap