Upgrade besturingssysteem naar ABB System 800xA | Olam Cocoa

Consumption and Production

Olam Cocoa

Wij zijn door de automatiseringstak van Olam Cocoa ingeschakeld voor een grote besturingsupgrade van het merendeel van hun fabrieken. Olam is één van de grootste cacao-verwerkende bedrijven ter wereld. Het van oorsprong Singaporees grondstoffenbedrijf heeft een sterke binding met Nederland. Niet alleen staan twee van hun cacaofabrieken in het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan en in Wormer, maar daarnaast vindt de automatisering van de fabrieken in Singapore, Ghana en Duitsland ook plaats vanuit Koog aan de Zaan

Meer informatie?

 

Deze upgrade bestond onder andere uit het upgraden van hun procesautomatiseringssysteem Sattline naar het nieuwe ABB System 800xA. Wij hebben meegeholpen met het converteren van de software van Sattline naar 800xA. Daarnaast is de grafische interface (HMI) met onze hulp opnieuw ingericht. De upgrade is gefaseerd uitgerold over de verschillende fabrieken. Hierbij hebben wij ook ondersteuning verleend bij het upgraden van de systemen van ABB naar de nieuwste versie van ABB System 800xA. Daarbij werd onder andere het volledige serverpark van deze fabrieken opnieuw (virtueel) ingericht.

Naast de conversie van Sattline naar het nieuwe ABB System 800xA is ook besloten om enkele andere delen van fabrieken volledig opnieuw te automatiseren. Zo werd de boterinpaklijn van Olam in de fabriek in Koog aan de Zaan nog aangestuurd door een gedateerde SattCon PLC. Bij deze lijn is besloten om de bestaande code niet te converteren maar om de lijn, met de inzichten van nu, volledig opnieuw te automatiseren. Ook deze lijn wordt inmiddels volledig aangestuurd door ABB System 800xA.

Met de upgrade naar ABB System 800xA, een nieuw virtueel serverpark en ABB controllers van het type AC800M is de procesautomatisering van Olam Cocoa weer helemaal bij de tijd. Het automatiseringssysteem kan hierdoor weer jaren mee.

Sitemap