Hidde Roos

Hoe ben je uitgekomen bij Batenburg IAS als stagebedrijf?

Tijdens mijn opleiding was Maurice Hoogers van Batenburg IAS de opdrachtgever voor een van mijn groepsprojecten op school. Toen hij een presentatie gaf over het bedrijf was ik gelijk geïnteresseerd geraakt. Ik heb toen het bedrijf op internet opgezocht en later tijdens het semester gevraagd of er ook stageplekken beschikbaar waren.

   

Waarom heb je juist gekozen voor Batenburg IAS?

 Op school doe ik de opleiding HBO-ICT (met als richting: techniek) waarbij we vooral bezig zijn met Embedded Systems. Zelf was ik buiten embedded programmeren ook erg nieuwsgierig naar de kant van de fabrieksautomatisering. Toen ik hoorde dat Batenburg IAS een software bedrijf was binnen de Industriële Automatisering was ik al vrij snel verkocht. Uiteindelijk kwam het bedrijf met een opdracht die precies paste bij het gene waar naar ik op zoek was.Wat was je opdrachtomschrijving?

Voor mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar de PLCnext van Phoenix Contact. De bedoeling was om hierbij de demofabriek van Batenburg IAS te programmeren met de PLCnext. Dit om erachter te komen of de PLC daadwerkelijk zo goed is, als dat het bedrijf Phoenix Contact (de makers van de PLCnext) beweert. Uiteindelijk was ik al eerder klaar met het programmeren van de Demofabriek en heb ik daarna andere kleinere losse onderzoeken gedaan met de PLCnext.

Deze opdracht was perfect voor mij omdat ik graag meer wou leren over PLCs en hier nog niet veel ervaring mee had opgedaan. Daarnaast kon het bedrijf van alle informatie die ik over de PLC op deed weer nuttig gebruikmaken.

 

Wat heb je uiteindelijk opgeleverd?

Aan het einde van de stage heb ik de software voor de demofabriek met een PLCnext opgeleverd. Maar ik denk dat vooral de kennis over de PLCnext het gene is dat ik heb opgeleverd. Ik heb een inzicht gegeven over hoe de PLCnext in zijn werking gaat en wat de plus- en minpunten zijn van de PLC. Het bedrijf heeft nu een veel beter inzicht van wanneer ze de PLC in een project kunnen inzetten en wanneer juist niet. Ik denk daarom dat vooral het onderzoek zelf de waardevolste oplevering was. 

Wat vond je van Batenburg IAS als stagebedrijf?

Mijn stagetijd bij Batenburg IAS was zo voorbijgevlogen. Voordat ik het wist was het alweer mijn laatste stagedag. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij het bedrijf en voelde me zeker op mijn gemak. Ik kreeg de ruimte om mezelf te ontwikkelen en er werd gekeken naar de dingen die ik zelf ook graag wou onderzoeken. Het bedrijf richt zich heel erg op zijn/haar medewerkers en zorgt er voor dat iedereen het naar hun zin heeft.

Vrijwel elke week werd er tijd gemaakt om een gesprek te houden met mijn stagebegeleider en als ik ergens vragen over had kon ik bij eigenlijk iedereen wel terecht. Buiten dat ik bezig was met mijn eigen opdracht kreeg ik van de andere werknemers een goed inzicht van waar hen mee bezig waren, waardoor ik me erg betrokken voelde binnen het bedrijf.

 

Wat vond je van je collega’s binnen Batenburg IAS?

Ik denk dat de medewerkers vooral de reden waren dat ik het zo naar mijn zin had binnen het bedrijf. Ik kon met iedereen wel tussendoor even een praatje maken, wat de werksfeer erg leuk en gezellig maakte. Zo nu en dan kwam er iemand even langs mijn bureau om te kijken waar ik mee bezig was, wat ik erg kon waarderen.

 

Zou je Batenburg IAS aanraden bij andere studenten? En zo ja, waarom?

Als je op zoek bent naar een software bedrijf binnen de industriële automatisering zou ik Batenburg IAS zeker aanraden als stagebedrijf. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en er wordt gekeken naar de dingen die jij als stagiair leuk vindt om te onderzoeken. Het bedrijf is redelijk kleinschalig met op dit moment 25+ medewerkers, maar het bedrijf heeft wel de structuur van een grotere organisatie. Dit omdat het onderdeel uitmaak van Batenburg Techniek. De sfeer binnen het bedrijf is daarnaast gewoon erg gezellig en je krijgt een goed inzicht van hoe het eruit zou zien als je er later zou gaan werken.

 

Heb je zelf nog zaken die je toe zou willen voegen?

Ik wil graag alle medewerkers van Batenburg IAS nogmaals bedanken voor de leuke tijd bij het bedrijf. Mocht je als student nog op zoek zijn naar een stageplek binnen de industriële automatisering en twijfel je nog of dit bedrijf wat voor jou is. Raad ik zeker aan om een kennisgesprek aan te vragen bij het bedrijf om te kijken of het bedrijf bij jou klikt.

Sitemap