Stage periode : Najaar 2020

  • Bedrijf: Batenburg IAS
  • Huidige rol: Software engineer
  • Studie: Mechatronica, Avans Hogeschool Breda
  • Stage-periode: najaar 2020

Hoe ben je uitgekomen bij Batenburg IAS als stagebedrijf?

Toen ik mijn studie Mechatronica volgde bij Avans hogeschool had een docent van mij een bericht gedeeld op Blackboard (= een online leeromgeving) over Batenburg IAS.

Dat bericht had mij enthousiast gemaakt over het bedrijf en heb hierna gekeken of Batenburg IAS interessante stage opdrachten beschikbaar had.

 

 

Waarom heb je juist gekozen voor Batenburg IAS?

Een van de stageopdrachten die Batenburg IAS toen beschikbaar had sprak mij wel aan en heb toen een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Tijdens het kennismakingsgesprek kreeg duidelijke uitleg over de opdracht en kreeg ik een rondleiding bij het bedrijf. Hierdoor kreeg ik een zeer goed gevoel over de sfeer bij het bedrijf en was ik ook enthousiast geworden over de stageopdracht.

 

Wat was je opdrachtomschrijving?

Ik begon met de stageopdracht: ‘Het optimaliseren van de standard IAS basicobject library’. Wat in inhield dat ik de basicobject library, wat de softwarebouwstenen bevat die Batenburg IAS gebruikt voor het bouwen van applicaties voor klanten, op diverse punten moest gaan optimaliseren. Echter werd het in het begin van mijn stage duidelijk dat mijn school de opdracht niet goed vond. Gelukkig was mijn bedrijfsbegeleider bij IAS zeer behulpzaam en konden we samen de opdracht anders formuleren waardoor die wel goedgekeurd werd door mijn school. De stageopdracht die ik uiteindelijk heb uitgevoerd bij Batenburg IAS was: ‘Het toevoegen van een replay modus aan de IAS basicobject library’.

 

Wat heb je uiteindelijk opgeleverd?

Aan het einde van mijn stage heb ik de IAS basicobject library uitgebreid met een replay modus. Wat dit inhoudt is dat de applicaties, die gebouwd zijn met de IAS basicobject library, beschikken over een replay modus. Deze replay modus zorgt ervoor dat het niet alleen mogelijk is om via een HMI (=Human Machine Interface) te kijken wat de huidige toestand is van de applicatie met alle onderdelen (bijv. een pomp). Maar dat je via het HMI ook kan zien wat de toestand is geweest. Je kan dus met de replay modus via het HMI terug in de tijd om te bekijken wat de toestand van de applicatie is geweest.

 

Wat vond je van Batenburg IAS als stagebedrijf?

Ik heb mijn stageperiode bij Batenburg IAS als zeer prettig ervaren, vandaar dat ik er nu ook werk. 😉

Dit komt doordat: Batenburg IAS veel aandacht had voor mij als stagiair, ik kon altijd iedereen aanspreken voor vragen over mijn opdracht waardoor ik ook echt onderdeel voelde van het team.

Daarnaast hield IAS mij als stagiair ook op de hoogte van waar ze mee bezig waren. Verder mocht ik aan het einde van mijn stage een keer mee naar een klant waar ze werkzaamheden aan het uitvoeren waren waardoor ik ook een goed beeld kreeg wat de werkzaamheden van IAS inhoudt. Tot slot voelde Batenburg IAS als een open bedrijf, wat ik hiermee bedoeld is dat je altijd iedereen mocht aanspreken, van de juniors die net waren begonnen tot aan de manager, iedereen bij Batenburg IAS is gelijk ook de stagairs.

 

Wat vond je van je collega’s binnen Batenburg IAS?

Ik kon/kan het goed vinden met mijn collega’s bij Batenburg IAS. Iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen bij technische vraagstukken, waardoor je het gevoel krijgt dat je er nooit alleen voor staat. Daarnaast is er ook altijd tijd voor een praatje of een geintje, wat enorm veel bijdraagt aan een fijne werkruimte. Waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf optimaal in te zetten en te ontwikkelen.

 

Zou je Batenburg IAS aanraden bij andere studenten? En zo ja, waarom?

Ik zou Batenburg IAS zeker aanraden bij studenten die interesse hebben in de automatiseringsindustrie, omdat je bij Batenburg IAS als stagiair volop de ruimte en mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Terwijl het bedrijf daarnaast ook ‘kleinschalig’ is waardoor je iedereen persoonlijk kan aanspreken van de juniors tot aan de managers. Daarnaast is de sfeer op kantoor en onderling de collega’s gewoon heel goed en heeft iedereen respect voor elkaar en is iedereen aan elkaar gelijk. Tot slot krijg je als stagiair ook alles mee wat er binnen het bedrijf gebeurt en word je ook meegenomen in de werkzaamheden/stand van zaken van Batenburg IAS.

 

Heb je zelf nog zaken die je toe zou willen voegen?

Een boodschap voor alle studenten die een stage of afstudeerstage bedrijf zoeken: Vraag gewoon wat kennismakingsgesprekken aan bij meerdere bedrijven, tijdens zon gesprek krijg je al snel een gevoel of het klikt tussen jou en het bedrijf.

Sitemap