Control & Safety Engineering

Batenburg Magion heeft jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van control en safety systemen binnen de procesindustrie. Op dit gebied hebben wij kennis die inzetbaar is vanaf de FEED fase tot en met commissioning en start-up van de installatie. Zo kan Batenburg Magion in het begin stadium control en safeguarding filosofieën opstellen en als onderdeel van het productieprocesontwerp de basic en/of detailed control & safeguarding narratives en cause & effect diagrammen maken. Met kennis van de HAZOP en SIL (classificatie en verificatie) methodologie kunt u er vanuit gaan dat het eind resultaat voldoet aan de geldende norm en ook voldoet aan uw wensen wat betreft veiligheid.


Control & Safety Implementation

Batenburg ​Magion beschikt over diepgaande kennis van de meest gangbare geautomatiseerde besturings- en beveiligingssystemen binnen de procesindustrie. Concreet gesproken houdt dit in dat de engineers en consultants van Batenburg Magion zich dagelijks bezig houden met het ontwerp en de implementatie van de verschillende process control besturingssystemen. Dit geldt voor de meest gangbare PLC, SCADA, DCS, ESD en Fire & Gas systemen, die geleverd worden door de diverse systeemleveranciers. Een korte indicatie van de verschillende systeemleveranciers over de verscheidene systemen staan hieronder:

 

  • PLC systemen (Triconex, Modicon, Siemens, Allen Bradley, HIMA);
  • SCADA systemen (iFix, Citect, Wonderware, PVSS, WinCC);
  • DCS (Honeywell, Emerson, ABB, Yokogawa, Invensys, Siemens);
  • ESD systemen (Honeywell FSC/SM, HIMA, Triconex);
  • Fire & Gas systemen (Honeywell FSC/SM, HIMA).

Onafhankelijke expertise

Batenburg Magion is qua leveranciers ongebonden. Daardoor kunnen we onze klanten altijd voorzien van een objectief, eerlijk en onafhankelijk advies dat gebaseerd is op functionaliteit, aangevuld met het pakket van eisen en wensen dat door de gebruiker van het systeem gevraagd wordt.


Inzet naar wens

Om tot optimale engineering synergie te komen, wordt Batenburg Magion vaak al in de conceptfase betrokken bij projecten. Zodoende kunnen we vanaf de systeemkeuze en het opstellen van het basis- en detailontwerp van het systeem samen met de eindgebruiker werken. Vervolgens assisteren we bij de implementatie, de testfase en commissioning en bij de opstartfase van het project.
​Voor iedere sector binnen de procesindustrie beschikken wij over meerdere ervaren, technisch hoog opgeleide control- & safety-engineers (o.a. Chemische technologie, Werktuigbouwkunde, Mechanica) met specialisaties in process control engineering. Kwaliteit en veiligheid van het uitgevoerde werk staan bij ons hoog in het vaandel.

Sitemap