"Batenburg Magion staat voor engineering synergy: een uitstekende samenwerking met de klant én onderling,
in multidisciplinaire teams, vormt de basis hiervoor."

 

Missie

 

Als enthousiast team van technisch specialisten zetten wij de juiste technologische mogelijkheden in om bij te dragen aan een flexibele, efficiënte, duurzame en veilige productie bij onze klanten. Hierbij onderscheiden wij ons door de automatiseringsmogelijkheden te combineren met onze jarenlange kennis van en ervaring met productieprocessen.

Dit doen wij vanuit de kennisgebieden:
  • Process Control & Safety Automation
  • Production Intelligence and Optimization
  • Industrial Cyber Security
 
Binnen de volgende sectoren in de procesindustrie: Olie en gas, energie, (petro) chemie en water.
Wij zijn hierin succesvol, omdat we veelal onderdeel uitmaken van het operationele projectteam bij onze klant waardoor we snel, flexibel en pragmatisch kunnen opereren.


Visie

In een wereld waarin technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan en duurzaamheid en veiligheid belangrijker worden, streven wij ernaar onze klanten voortdurend te ondersteunen bij het optimaliseren van hun industriële processen door bestaande en nieuwe technologieën te combineren. Op deze wijze bieden wij altijd de beste oplossing en geven wij vorm en invulling aan onze missie.Historie

Sinds 1988 heeft Batenburg Magion ervaring op het gebied van Process Control Engineering. Onder de naam Selmers Automation werd het bedrijf al snel bekend als kennisleverancier aan met name DCS-vendors. In 1996 werd het bedrijf overgenomen door VEGA Group PLC, een beursgenoteerde onderneming uit Engeland. Onder de naam VEGA Informatietechnologie heeft de organisatie zich tot 2002 in de procesindustrie verder ontwikkeld in het vakgebied procesautomatisering. Een managementbuy-out in september 2002 maakte de organisatie weer zelfstandig en onafhankelijk. Sindsdien heet het Magion Industrial Software Solutions.
De afgelopen 10 jaar is de dienstverlening veranderd, waarbij Magion zich veel meer richt op Engineering en zich profileert als ingenieursbureau op het gebied van Process Control Engineering en Production Intelligence.


Sitemap