Wat betekent NIS2 voor jou?

In oktober 2024 treedt de Europese Network & Information Security Directive (NIS2) in werking: een richtlijn die de digitale weerbaarheid van Europese lidstaten moet verbeteren. Voor veel organisaties kan deze richtlijn flink ingrijpend zijn. Wat betekent dat voor jouw onderneming of instelling? We beantwoorden de drie belangrijkste vragen.

Meer informatie?

Hoe weet je of jouw onderneming onder de NIS2 valt?

NIS2 maakt onderscheid in twee soorten organisaties: essentieel en belangrijk. Voor die eerste categorie moet je denken aan sectoren zoals energie, transport, banken, financiële markt infrastructuur, zorg, drinkwater, afvalwater, digitale infrastructuur, ICT service management, openbaar bestuur en ruimte.

Daarnaast is er de categorie ‘belangrijk’. Daaronder vallen organisaties werkzaam in voedselproductie, digitale providers, post- en koeriersdiensten, productie van medicijnen en chemische stoffen en onderzoeksorganisaties.

Meer specifieke informatie over de sectoren en bedrijven die aan de NS2-richtlijn moeten voldoen vind je  bij het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Lees meer
Welke actie moet je ondernemen om aan deze richtlijn te voldoen?

Dat kun je overlaten aan de experts van Batenburg Industrial Automation. Wij brengen de situatie bij jouw bedrijf in kaart en kunnen vervolgens gericht actie ondernemen op zaken die verbeterd of veranderd moeten worden.

Met praktisch advies en een actieplan dat is afgestemd op jouw dagelijkse operatie, zorgen wij ervoor dat jouw onderneming voldoet aan NIS2 en de laatste veiligheidsnormen. Dat is niet alleen goed voor de processen in jouw bedrijf, maar ook voor het veilig doordraaien van de maatschappij.

Meer weten over NIS2? Neem dan contact met ons op!

 

Nieuws & Projecten

Bekijk meer


Over Batenburg Techniek

Batenburg Techniek helpt met het ontwerpen en implementeren van cybersecurity voor procesautomatisering en procesinformatisering. Dit doen we voor verschillende industrieën. Bij alles wat te maken heeft met complexe industrieprocessen waarbij automatisering een belangrijke rol speelt, delen wij graag onze expertise. Door onze technische kennis over het automatiseren, beveiligen en efficiënter maken van productieprocessen dragen we bij aan een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige procesindustrie.

Sitemap