Uw assets genereren grote hoeveelheden (proces en productie) data. In de tijd van Big Data, Industrie 4.0 en Smart manufacturing wordt deze data steeds relevanter. Batenburg Magion heeft de kennis om u een solide advies te geven voor de opslag van deze data, zodat ze op een snelle en efficiënte manier beschikbaar worden voor analyse en visualisatie. Naast het adviseren over deze historische databases verzorgen wij ook de implementatie en het onderhoud van deze systemen.
 
Als partner van AVEVA en Aspentech zijn wij zeer bekend met de marktleiders op het gebied van historian systemen (respectievelijk het PI en het IP21 systeem). Maar ook op andere platformen, zoals bijvoorbeeld Yokogawa Exaquatum en Honeywell PHD, kunnen wij u van dienst zijn. 

Installatie
De installatie van een historian-systeem is veel meer dan alleen software. Batenburg Magion zorgt er ook voor dat het systeem aansluit op uw eigen netwerk architectuur en cyber security beleid.​

 Configuratie
Na de installatie wordt uw systeem natuurlijk geoptimaliseerd en ingesteld naar uw eigen unieke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van scantijden bij het ophalen van procesdata, het maken van backups en het monitoren van het systeem zelf (system health). Ook voor systemen die al een tijd in gebruik zijn, is er veel winst te behalen met een goede configuratie. Wij helpen u daarmee graag.Quick scan
Batenburg Magion heeft een quick scan ontwikkeld om de stand van zaken van uw huidige situatie, met of zonder een bestaande historian, in kaart te brengen. Met de uitkomsten van deze quick-scan kunnen we verschillende aanbevelingen doen voor een toekomstige architectuur. Dit doen wij aan de hand van een radar plot analyse met 7 sleutel criteria, waaronder veiligheid, kosten en onderhoudbaarheid.
De uitkomst van de quick scan geeft een duidelijke basis voor de start van elk project waarbij een historian betrokken wordt.
Migratie
Wanneer u besloten heeft om over te gaan naar een andere historian zorgt Magion er niet alleen voor dat het nieuwe systeem correct gaat werken, maar ook dat de bestaande data overgezet wordt zodat deze beschikbaar zal zijn in het nieuwe systeem. En dit waar mogelijk zonder verlies van data tijdens het migratieproces.

Sitemap