Snelle verandering in de OT sector

Wie is Paul Houtbraken?
De 59 jarige Paul Houtbraken is 30 jaar geleden als engineer begonnen bij Magion. Hij heeft meer dan 20 jaar gewerkt aan verschillende projecten bij kleinere organisaties tot grote multinationals in de procesindustrie. Sinds 2010 zet hij zijn expertise in als account manager om organisaties te ondersteunen op het gebied van procesoptimalisatie, duurzaamheid en efficiëntie.

​Al jaren hebben we te maken met vergrijzing in de industriële sector. Van dichtbij zie ik dat bij het vertrek van oudere medewerkers één brok kennis en ervaring uit het bedrijf stroomt. Zeker in onze nichemarkt heeft het grote invloed omdat we te maken hebben met vitale en kritische productieprocessen. 
Daarbij heeft de digitalisering o.a. door klimaatdoelstellingen een spurt gemaakt. Waar we eerst nog aan het praten waren over Smart Industry, zijn we heden ten dage meer bezig met het daadwerkelijk optimaliseren en professionaliseren van de automatiseringslaag. Wat je met name ziet ontstaan is data gedreven automatisering waarbij OT & IT steeds meer met elkaar in aanraking komen. Het idee voor een Open Systeem Structuur wordt als mogelijke oplossing gezien om de kennis gap op te vangen.

Echter met het omzeilen van de niet aanwezige systeem kennis zijn we er nog niet, want ook met een toekomstig Open Systeem Architectuur, zal OT & IT met elkaar verbonden moeten worden. Daarnaast kunnen we niet voorbijgaan aan de kennis van het proces, de methodiek van automatiseren en de huidige gebruikte OT systemen. Willen we de juiste data uit het productieproces krijgen, dan is het van essentieel belang dat de basis, de OT laag, goed of liever gezegd perfect is. Alleen dan kan je sturen op productie efficiëntie, energie reductie en het vergaren van de juiste data. 

Dit alles vraagt om blijvende investeringen in essentiële kennis van chemische processen en gebruikte automatisering systemen waar wij als Magion meer dan 30 jaar expert in zijn. Magion opereert in heel Nederland en België, maar ik ben voornamelijk te vinden in de Botlek. Als sparringpartner denk ik graag met mijn klanten mee over de uitdagingen die spelen. Dit varieert van kennis borging, tot support/ondersteuning of organisatorische onderwerpen.Voorop staat dat het contact plezierig en vrijblijvend is. ​
Bent u na het lezen van dit stuk nieuwsgierig naar wat Magion voor uw organisatie kan betekenen?


Sitemap