Vanaf januari 2015 heeft 5de havendok NV de operatie op de Samga locatie overgenomen van Boortmalt.
De locatie Samga is één van de oudste graan terminals van Antwerpen en bestaat uit verschillende silo’s.

Het Samga project betreft de vervanging van de besturingssoftware van silo D, gebouwd in 1976. De oude besturing was ontwikkeld met behulp van relaislogica aangevuld met een Siemens S5 PLC.

Doel van de opdracht was de bestaande besturingslogica om te zetten naar een moderne Siemens S7 PLC en tevens de bedieningspanelen voor de operators om te zetten naar een moderne WinCC HMI. Onze engineers zijn hier eind 2015 mee aan de slag gegaan, waardoor er eind februari een week lange FAT plaatsvond, waarin nog een aantal wensen van de klant naar voren kwamen, die ook on the spot werden verwerkt. Resultaat: geslaagde FAT en tevreden klant.
 
​Nadat de klant het elektrische gedeelte van het project op orde had gebracht, brak de commissioning fase van het project aan. Binnen twee dagen werden alle onderdelen in de commissioning getest. Dit was mogelijk door goede voorbereiding, goed testen van de logica en het goed testen van de bedrading door Samga. Dit project resulteerde uiteindelijk in een modern besturingssysteem met een gebruiksvriendelijk HMI, waar de klant weer een hele tijd mee vooruit kan!

Sitemap