Schakel tussen ERP en uw productieprocessen

MES (Manufacturing Execution System) & (MOMS) Manufacturing Operations Management System

In fabrieken zijn de kantoorprocessen geautomatiseerd met behulp van Information Technology-systemen (IT) systemen zoals ERP. Voor de automatisering van de productieprocessen worden Operational Technology-systemen (OT) zoals PLC, SCADA of DCS gebruikt. Om efficiënt en flexibel producten van hoge kwaliteit te kunnen produceren moeten er veel gegevens worden uitgewisseld. Ook toenemende wet- en regelgeving draagt bij aan een groeiende informatiebehoefte. In een moderne fabriek worden daarom tevens Manufacturing Execution Systems/Manufacturing Operations Management Systems (MES/MOMS) toegepast. Deze systemen automatiseren en integreren alle informatiestromen tussen  de IT- en OT-systemen en leveren een belangrijke bijdrage in het beheren, controleren, sturen en optimaliseren van processen met betrekking tot productie, kwaliteit, logistiek en onderhoud.

Product highlights

  • Integratie van IT- en OT-systemen
  • ISA95

Wat moet wanneer worden geproduceerd (Detailed Production Scheduling)? Hoe moet een product worden gemaakt (Product Definition Management)? Wat is wanneer geproduceerd? Hoeveel grondstoffen en energie zijn er verbruikt (Data Collection)? Welke grondstoffen zijn in welk product verwerkt (Tracking)? Wat is de kwaliteit van de producten (Quality Analysis)? Is er onderhoud nodig (Maintenance Analysis)? Batenburg Beenen is een specialist op het gebied van de implementatie van MES/MOMS-systemen die deze informatie leveren.

ISA95
Batenburg Beenen levert maatwerk en standaard MES/MOMS-oplossingen. Wij hanteren de ISA95, de internationale standaard voor de integratie van IT- en OT-systemen. ISA-95 bestaat uit modellen en terminologie die in kaart brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen. Specifiek gaat het dan om systemen gericht op productie, kwaliteit, logistiek en onderhoud.

 

Mercator NX

De softwaresuite Mercator NX ondersteunt de verpakkende industrie bij het registreren, verpakken, identificeren, opslaan en traceren van eindproducten.

Verpakkende industrie

 

Naast de basismodules ERP Connect (koppeling met ERP-systemen), Shopfloor Connect (aansturing van de verpakkingslijnen met bijbehorende hardware zoals wegers, scanners, printers, baanbesturingen, stapelrobots, etc.) en Backoffice basis (beheer en presentatie van gegevens) bestaat Mercator NX uit de volgende modules:

Mercator CP (Coding Packaging)

Voorkomt codeerfouten en zorgt ervoor dat producten, conform de wensen en eisen van de afnemers, worden voorzien van etiketten en informatie.

Mercator T&T (Tracking & Tracing)

Wetgeving schrijft voor dat voedingsmiddelen in alle stadia van de productie, verwerking en distributie traceerbaar moeten zijn. Mercator T&T biedt zoek- en rapportagefuncties op geregistreerde data in Mercator NX ten behoeve van bijvoorbeeld recalls.

Mercator WMS (Warehouse Management System)

Legt goederenbewegingen vast in uw grondstoffen-, tussen- en eindproductenmagazijn.

Mercurius

Mercurius is een MES-oplossing voor de solid bulk producerende industrie.

Mercurius slaat de brug tussen uw productievloer en ERP-systeem door het verzorgen, beheersen en verbeteren van de onderlinge informatiestromen.

Tevens verzorgt Mercurius het receptuurmanagement, de batchafhandeling, de productieregistratie, planning, locatie-/artikelbeheer, tracking & tracing en rapportages.

De weegbrug is vaak begin- en eindpunt van de productieketen. Mercurius registreert de in- en uitgaande goederenstroom. Indien nodig regelt Mercurius ook de toegangscontrole inclusief stoplichten en slagbomen.

Mercurius bestaat uit de volgende modules:

Inname Manager

Regelt en beheert de fysieke grondstofinname en controleert de distributie naar de gewenste fabriekslocatie.

Doseer-/Maal-/Menglijn Manager

Verzorgt aan de hand van de receptuur de dosering en bewerking van ruwe grondstoffen, mineralen en vloeistoffen en verwerkt deze tot halffabrikaat of eindproduct.

Perserij Manager

Bestuurt alle transporten van persmeellocaties tot aan de gewenste bestemmingslocaties.

Bulkverlading Manager

Bestuurt alle transporten van gereedproductlocatie naar verladingpunten. Zowel voor conventionele als bulkrobot verlading.

Bekijk hier onze MES animatie 

Efficiënter produceren :

Welke manieren zijn er nog meer om efficiënter te produceren?

Sitemap