2020 Batenburg Beenen honderd jaar evolutie in techniek!

100 jaar geleden vond Beenen haar oorsprong en werd de basis gelegd voor het huidige Batenburg Beenen.

1920-1983

Elektriciens en werkmeester Johannes Beenen (links) werkzaam bij het Casino in Granville.[/caption]

In het jaar 1920 legde John Beenen zich toe op elektrotechnische installaties voor aggregaten, verlichting en later ook radio installaties. Vanaf de jaren 30 werd er een radio distributie-net opgezet. In 1933 verzorgde Beenen zelfs de geluidsinstallatie voor het VARA-zomerfeest in Hepkema's bosjes te Heerenveen. Tijdens de 2e wereldoorlog werd de radio distributie overgenomen door de Duitsers. In 1952 ging het bedrijf over naar de zonen Wilhelm en Henk Beenen. In 1960 werd  in Gorredijk een winkelpand betrokken voor de verkoop van wit- en bruingoed en verlichting.  In 1965 werd een nieuw pand aan de Leitswei gekocht waar zich de elektrotechnische installatie afdeling en wikkelafdeling voor motoren en transformatoren vestigde. In 1974 werd het bedrijf gesplitst. Wilhelm ging door met het elektrotechnisch bedrijf en Henk met de winkel. Later nam Hans Beenen het bedrijf over van zijn vader Wilhelm. In 1983 werd het winkelbedrijf onderdeel van Expert.

Eerste 'radio-advertentie'in 'de Woudklank'waarbij Johannes Beenen betrokken was. (11 februari 1926).

 

1986

In het jaar 1986 werd het elektrotechnische bedrijf met wikkelafdeling verkocht aan Batenburg Techniek N.V. Hiermee had Beenen een gezonde financiële basis gekregen om verantwoord door te kunnen groeien.

Pand Beenen

2006

Door de explosieve groei was het pand aan de Leitswei te Gorredijk te klein geworden. Beenen telde inmiddels ca. 100 medewerkers. Daarom werd in 2006 het gloednieuwe kantorenpand met werkplaats betrokken aan de Mercurius 22 te Heerenveen.

2011

Om beter te kunnen inspelen op de ontwikkelingen bij opdrachtgevers en leveranciers, wordt de Businessunit Industrie & Infra van Installatiebedrijf en Ingenieursbureau Koldijk B.V. uit Zwolle per 1 april 2011 ondergebracht bij Beenen. Door deze fusie ontstaat een professionele industriële automatiseerder met  175 medewerkers.

Tevens wordt in 2011 de overname van Datell B.V. door Beenen een feit. Met deze overname kon Beenen om zich verder ontwikkelen tot een gespecialiseerde leverancier van MES-toepassingen. Door de overname heeft Beenen haar expertise in MES-projecten vergroot en het aantal MES-engineers verdubbeld.

2020

Vandaag de dag groeien wij mee in de allernieuwste technologieën om fabrieken en machines veilig, efficiënt en duurzaam producten te kunnen laten fabriceren.

De kennis van onze medewerkers is het hart van ons mooie bedrijf. Zonder de bijzondere breinen van deze technische specialisten zou er geen scheerapparaat van de band rollen, geen kaas in het schap liggen,  geen schoon drinkwater uit de kraan komen zelfs geen biologisch afbreekbare verpakkingen meer worden geproduceerd. Dankzij deze medewerkers staan wij waar wij als bedrijf heden ten dage staan!

Sitemap