Batenburg Beenen brengt het Vitens laboratorium technisch bij de tijd met nieuwe PLC/SCADA besturing

Batenburg Beenen brengt het Vitens laboratorium technisch bij de tijd met nieuwe PLC/SCADA besturing

Vitens beschikt over een eigen laboratorium om drinkwater van Vitens en andere drinkwaterbedrijven te controleren. Het laboratorium heeft geautomatiseerde transport systemen en analyse apparatuur. De lab apparatuur wordt op dit moment aangestuurd door een robuuste, maar verouderde PC oplossing.

Om deze systemen te vervangen heeft Vitens een Proof of Concept met PLC/SCADA techniek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn verwerkt in een Programma van Eisen. Dit Programma van Eisen is de basis geweest voor een aanbesteding voor de vervanging van de procesautomatisering.

Batenburg Beenen voert het project uit

Batenburg Beenen heeft een plan opgesteld om de analyse apparatuur van Vitens van een nieuwe besturing te voorzien. Dit plan van aanpak is als beste beoordeeld door Vitens. Batenburg Beenen heeft daarmee het project gescoord. Een wezenlijk onderdeel van de aanpak is het samenwerken met Vitens in een bouwteam. Hiermee wordt de ervaring en kennis van Vitens betrokken bij het ontwerp van de nieuwe besturing. Op deze manier wordt de kennis van beide partijen optimaal benut in het gehele proces. Tevens wordt de hinder voor het laboratorium geminimaliseerd door gezamenlijk het ombouwplan op te stellen.

De nieuwe besturing bestaat uit een PLC oplossing per unit met een lokale visualisering en bediening. De systemen zullen gekoppeld worden voor de centrale bediening en visualisering.

Batenburg Beenen kan bij dit project kennis verschillende disciplines inzetten om tot een optimaal resultaat te komen. Kennis van PLC besturing, SCADA systemen, motion control, databases, machineveiligheid en cybersecurity is van belang om het project succesvol uit te voeren.

Tijdens de ombouw en na de oplevering kan er 24/7 support geboden worden zodat de beschikbaarheid optimaal is.

Labrobot
Sitemap