Batenburg Beenen industriële automatisering voorziet groei in smart industry

Smart industry

Industrie 4.0 of Smart industry zijn kreten die men steeds vaker hoort. ‘Je moet het lezen in de context van de volgende industriële revolutie’, zegt Harry van Wieren Accountmanager bij Batenburg Beenen. ‘Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën is het mogelijk om de hoeveelheid data die beschikbaar is te gaan analyseren, zodat er een schat aan waardevolle informatie beschikbaar komt. Met deze informatie kunnen de fabrieken en machines efficiënter gaan produceren, maar ook kunnen productie gegevens worden gekoppeld aan het product. Hiermee kunnen de fabrikanten de kwaliteit van het product bij hun eindklanten aantonen’, aldus Van Wieren.

Samenwerking Batenburg Beenen met de NOM en FME

In het kader van Smart industry werkt Batenburg Beenen samen met de NOM en het FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. ‘Want de technologische ontwikkelingen staan niet stil en  zorgen ervoor dat wij continu moeten blijven vernieuwen’, zegt Van Wieren. ‘De industrie in Nederland moet steeds efficiënter produceren om de kosten laag te houden en te kunnen blijven concurreren met het buitenland.’

Smartfactory; de toekomstige fabriek

In de fabriek van de toekomst (Smart Factory) worden machines bestuurd door autonome netwerken van sensors, actuatoren en embedded systemen waarbij geen procesoperators meer aanwezig zijn. ‘Het klinkt ver weg maar is dichterbij dan je denkt’, zegt Van Wieren. LOMU of te wel Lights Out Manufacturing Unit is een productiefilosofie waarbij de productie plaatsvindt zonder de aanwezigheid van procesoperators. De nadruk zal meer en meer komen te liggen op de kennis van de technische specialisten en hier zal Beenen zeker een belangrijke rol in vervullen.

Sitemap