Batenburg Beenen specialist in ICT/DATA panelen

Met de opkomst van IOT (Internet of Things) zien we de vraag naar Data panelen of ICT Panelen aanzienlijk toenemen. De panelen worden voorzien van actieve en passieve componenten om de datastromen op een veilige manier naar de servers te loodsen.

Steeds vaker combineren wij de diverse componenten in één paneel. Hier komen de IT en OT wereld samen. Zo worden de glasvezel converters, de ethernet switches, de server systemen voor SCADA, Databases en video, PLC systemen en de SCADA clients in één paneel gecombineerd. Om al deze componenten van spanning te voorzien is er een voedingsverdeling vanuit meerdere groepen. De voedingen naar de racks zijn redundant uitgerust. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid toe aangezien er altijd een alternatief pad beschikbaar is mocht er één uitvallen.

Alles wordt overzichtelijk opgesteld zodat een service medewerker duidelijk de netwerken en componenten kan onderscheiden.

Toekomst gericht

De vraag naar bandbreedte en snelheid zal in de toekomst alleen maar toenemen. Daarom is het van  groot belang dat het type & concept data bekabeling hierop wordt afgestemd. Zeker wanneer u beseft dat de gemiddelde levensduur van het netwerk ca. 15 jaar is. Meerdere generaties hardware moeten middels deze bekabeling probleemloos kunnen worden aangesloten. Nu investeren in de toekomst betekent dat u er langer van profiteert. Er is daarom ook voldoende ruimte in de panelen.

ICT/data panelen

ict/data panelen

De bekabeling wordt in onze werkplaats prefab aangebracht zodat de werkzaamheden op locatie minimaal zijn. De wijze waarop het netwerk wordt opgebouwd is in overeenstemming met de gewenste beschikbaarheid. Dit geldt ook voor de keuze van de netwerk configuratie.
Afhankelijk van de situatie passen we bijvoorbeeld het ‘Top of Rack’ of ‘End of Row’ bekabelingsprincipe toe. Door in een vroeg stadium het netwerk deel te laten uitmaken van het ontwerp als geheel worden aansluitingen voor switches e.d. direct opgenomen in het elektrotechnische ontwerp. Vanzelfsprekend is alle databekabeling voorzien van de juiste labels.

Ook andere panelen kunnen wij prima bouwen.

Sitemap