Nieuwsuur op bezoek bij Batenburg Beenen

Nieuwsuur was bij Batenburg Beenen te gast om onze ervaringen met het MBO-onderwijs te horen.

Kloof theorie en praktijk steeds groter

Er is een mismatch op de arbeidsmarkt die steeds groter wordt.
Het wordt steeds moeilijker om mbo-studenten de juiste vaardigheden te leren in een snel veranderende economie. De technologie verandert razendsnel en het kost moeite om bij te blijven.
De kloof tussen de vaardigheden van de sollicitanten en de eisen die de werkgever stelt groeit. Afgestudeerde studenten worden bij ons nog 6-12 maanden opgeleid voordat we ze daadwerkelijk op de projecten kunnen inzetten.

MBO onderwijs

Wij kennen het probleem. Het kost ons ook veel moeite om personeel met de juiste kwalificaties te vinden. Er moet een betere samenwerking komen tussen de onderwijsinstellingen en de bedrijven. Tevens moeten mbo-docenten meer mogelijkheden krijgen om zelf praktijkstages te volgen.

Met behulp van de moderne techniek augmented reality kunnen we de nieuwe medewerkers die van het MBO komen snel klaar stomen voor de werkvloer. Het is de bedoeling dat we de komende jaren ook regelmatig gastlessen gaan geven op scholen. Ook stellen wij een robot beschikbaar waar studenten in de toekomst op kunnen oefenen. In de Nieuwsuur uitzending vertelt de heer Van Dalen (directeur bij Beenen) hoe wij de aansluiting met het onderwijs  proberen te krijgen. Tata Steel laat zien dat zij met een bedrijfsschool een oplossing bieden.

We hopen hiermee de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.

Sitemap