Robotica bij Batenburg Beenen

Robotica bij Batenburg Beenen

 

Waarom zou je moeten investeren in robotica? Batenburg Beenen helpt je graag met dit vraagstuk! Consumenten kiezen namelijk steeds vaker voor maatwerk: liever gepersonaliseerde producten dan standaard producten. Tegelijkertijd willen ze ook niet te veel betalen. Fabrikanten moeten daarom flexibel produceren tegen de kosten van massaproductie (mass customization). De inzet van robots kan daarbij helpen, met robots is meer productdiversiteit mogelijk en worden levertijden korter. Bovendien wordt robots programmeren steeds eenvoudiger en daarmee de aanschaf van robots toegankelijker. Logisch dat de vraag naar robots snel stijgt en de redenen om een robot te gebruiken groeit gestaag:

  • Flexibele productlijnen die meerdere producten kunnen produceren
  • Sneller en preciezer dan de mens ten opzichte van sommige taken
  • Kunnen taken overnemen die te belastend of veel herhalend zijn voor de mens
  • Kunnen communiceren met andere machines en systemen op de werkvloer
  • Geeft medewerkers de tijd om te focussen op belangrijkere taken

Een toekomst zonder robotica is dus niet meer voor te stellen. De huidige inzet van robotica in fabrieken zal in de toekomst alleen maar groeien. De opties voor robotica zijn oneindig en Batenburg Beenen heeft veel expertise in huis op dit gebied. Als systeemintegrator leveren we klant specifieke oplossingen en verzorgen we de noodzakelijke horizontale en verticale communicatie. We integreren robotbesturingen met de andere systemen in de fabriek, zoals Vision- en PLC-systemen.

Bij Batenburg Beenen hebben we onze eigen R&D afdeling waar wij volop aan het experimenteren zijn met de mogelijkheden voor robotica in de industriële automatisering. Batenburg Beenen heeft afgelopen jaar ook geïnvesteerd in een extra cobot en een zelfrijdende robot, om te leren over de mogelijkheden in de industrie. Door zelf onderzoek te doen en te experimenteren kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn.

 

Sitemap