Spreekbeurt Industriële Automatisering

Dit is Anne-mare en ze zit in groep zes. Zoals alle kinderen uit groep zes moest ook Anne-mare een spreekbeurt geven. Ze besloot het dit keer eens niet over kikkers, paardenbloemen of paarden te doen maar koos voor industriële automatisering.  Nu werkt haar vader bij ons en die komt natuurlijk elke avond thuis met de enthousiaste verhalen, maar toch vinden we dat bijzonder.

De Smart Factory van Batenburg Beenen

Afgelopen week was de grote dag. Ter ondersteuning van haar spreekbeurt mocht ze de “Smart Factory” van Batenburg Beenen gebruiken. Ze liet zien hoe in een fabriek een product gemaakt wordt en hoe eenvoudig je met de mobiele telefoon kunt bedienen en gegevens kan opvragen. De groep was zo enthousiast dat ze later de spreekbeurt nog eens voor de overige groepen mocht geven.

Spreekbeurt

Dit voorbeeld toont maar weer aan dat de manier waarop techniek gebracht wordt heel belangrijk is. Door haar spreekbeurt zijn er zeer waarschijnlijk een aantal kinderen op het goede idee gekomen om techniek te gaan kiezen. Uiteindelijk doen we het daar met elkaar voor!

 

spreekbeurt-smart-factory   Spreekbeurt-smart-factory-2

Sitemap