Aquaduct in N201

De provincie Noord-Holland werkt aan de omlegging van de N201 tussen de A4 en Amstelhoek. Dat is hard nodig om dit economisch belangrijke gebied rondom Schiphol en Flora Holland vitaal te houden. Het meest oostelijke project van het Masterplan N201+ is de Omlegging Amstelhoek. Bijzonder aan dit project is het aquaduct onder de Amstel.

Projectomschrijving

Batenburg Beenen is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties en de besturing. Dit betekent onder andere dat er een permanent camera toezicht is en er wordt een Snelheidsonderschrijdings-systeem (SOS) geïnstalleerd.
De dijk aan de oostzijde wordt onderbroken door het aquaduct. Om te voorkomen dat het water via het aquaduct het achterland in kan stromen is er een noodkering in het aquaduct aangebracht. De besturing van de noodkering werkt geheel zelfstandig en heeft een eigen spanningsvoorziening.
Batenburg Beenen levert ook de hoofdpompinstallatie. Naast de elektrische installatie en de besturing is ook de mechanische installatie ontworpen en geleverd.  Met een 3D engineeringssysteem kan exact aangeven worden waar de leidingen in de tunnelwanden geplaatst dienen te worden.
De verlichting in het gesloten deel van het aquaduct heeft een automatisch regeling voor de lichtsterkte. Het moet desoriëntatie van de automobilist voorkomen en dient als observatie voor de camerainstallaties. Beenen voert het project in opdracht van GMB Civiel (Opheusden) uit.

Leveringsomvang

De volgende oplossingen en diensten worden door Batenburg Beenen geleverd:

Oplossingen:

Duurzamer produceren
Veiliger produceren
Ontzorgen

Diensten:

Industriële Installatie
Panelenbouw
Software Engineering
WTB Engineering
E&I Engineering

Uitvoeringsperiode

Uitvoering: 2011-2014


Kenmerken
  • Ontwerp conform de SATO (Specifieke Aspecten TunelOntwerp – Rijkswaterstaat)
  • Siemens PLC systeem met Citect SCADA
  • Nieuws

 

Sitemap