Automatisering van een labrobot bij FrieslandCampina

Hoe zorg je ervoor dat zuivelproducten goed en systematisch gecontroleerd worden zonder fouten? Batenburg Beenen hielp FrieslandCampina met dit vraagstuk door het automatiseren van de labrobot voor één van de analyseprocessen op het laboratorium.

 

De Labrobot zorgt ervoor dat zuivelmonsters efficiënt en zorgvuldig worden geanalyseerd. De labrobot pipetteert, transporteert, verhit, codeert en sorteert monsters. De labrobot communiceert met het laboratorium informatie management systeem voor de informatie omtrent analyseopdracht en analyse resultaat. Het  automatiseren maakt het mogelijk om analyseproces volledig te traceren, repeterend werk te verminderen,  fouten tijdens het proces te reduceren en het tekort aan laboranten op te vangen.

Batenburg Beenen verzorgde in dit project de automatisering van de labrobot: van de besturingsinstallatie, veiligheid, programmering tot de communicatie met de database. Wij zijn trots op het resultaat en blij vanwege de goede samenwerking met FrieslandCampina tijdens dit project!

Sitemap