Batenburg Beenen scoort grote opdracht bij Fonterra

Heerenveen – Industrieel automatiseerder Batenburg Beenen gaat in opdracht van het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra de volledige elektrotechnische en besturingsinstallatie bouwen voor de nieuwe ingrediëntenfabriek in ‘zuivelstad’ Heerenveen. Volgens Alex van Dalen, directeur bij Batenburg Beenen, is deze opdracht mede gegund door de kennis en expertise die Batenburg Beenen door de jaren heen heeft opgebouwd binnen de zuivelindustrie. De kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid van Batenburg Beenen waren voor Fonterra doorslaggevend.

Voor Batenburg Beenen betekent de opdracht dat er een mooie bodem is gelegd in de opdrachten- portefeuille voor 2014. “Niet alleen voor Batenburg Beenen maar voor de gehele noordelijke economie is de locatiekeuze voor Heerenveen natuurlijk fantastisch”, aldus Alex van Dalen. “Ook het besluit van Fonterra om te kiezen voor leveranciers uit de omgeving van Heerenveen is goed nieuws en draagt tevens bij aan een flinke economische impuls in deze regio.” De opdracht levert Batenburg Beenen voor zesendertig manjaren aan werk op.

De werkzaamheden van Batenburg Beenen zullen bestaan uit het leveren van de hard- en software-engineering, de besturingspanelen en de bekabeling en montage op locatie. Tevens integreert Batenburg Beenen de losse procesdelen, die door derden worden toegeleverd, tot één besturingsplatform. Naast Batenburg Beenen participeert ook installatiebedrijf Hoekstra uit Heerenveen, die de complete gebouwgebonden installatie verzorgt, in de opdracht. Het gehele project moet eind 2014 gereed zijn.

In de nieuwe fabriek van Fonterra, een wereldspeler binnen de zuivelindustrie, zal vanaf 2015 dagelijks meer dan 2 miljoen liter wei verwerkt worden tot hoogwaardige ingrediënten voor de medische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Hans Berghorst (Fonterra) en Alex van Dalen (Beenen)

Sitemap