Keerdeur provinciale haven Uitwellingerga

Belangrijke taken van de provincie zijn versterking van de ruimtelijk-economische infrastructuur, de kennis-infrastructuur en de sociaal-culturele infrastructuur in Fryslân.

Projectomschrijving

Batenburg Beenen heeft voor de beveiliging van de werkhaven van de provincie Fryslân een besturing gemaakt ter bescherming van de vloot die in de haven ligt. Met de besturing wordt een keerdeur in het water aangestuurd. In de eerste plaats is dit bedoeld om de sterke stroming vanuit het Prinses Margrietkanaal tegen te gaan welke wordt veroorzaakt door de beroepsvaart. Een mooie bijkomstigheid is dat dit ook diefstal preventief werkt, zodat ook het statenjacht hier na toe kan worden gehaald voor onderhoudswerkzaamheden.

Kenmerken

In dit project is gekozen voor bediening van de installatie vanaf de schepen door middel van innovatieve Schneider Electric Harmony XB5R drukknoppen welke draadloos en zonder batterijen of andere spanningsbron functioneren. De drukknoppen zijn gecodeerd en dus absoluut veilig. Deze wijze van bedienen heeft als groot voordeel dat de schippers op ongeveer 100 meter afstand de deur kunnen openen en dus niet meer van boord hoeven.

 

Leveringsomvang

De volgende oplossingen en diensten zijn door Beenen geleverd:

 

Oplossingen

Veiliger produceren

Diensten

Industriële Installatie
Panelenbouw
E&I Engineering

Uitvoeringperiode
  • Uitvoering : november 2012
  • Oplevering : december 2012

 

 

Sitemap