Nieuw drinkwaterproductiestation voor WMD drinkwater

Clean Water

𝗘𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗼𝘂𝗱𝗲𝗿𝗱 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻? 𝗗𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗲𝗲𝘁 Batenburg Beenen 𝘄𝗲𝗹 𝗿𝗮𝗮𝗱 𝗺𝗲𝗲! 💧

Het huidige Drinkwaterproductiestation van WMD was verouderd en om aan de steeds strenger worden de eisen te voldoen moet het geüpgraded worden. Tevens had Vitens behoefte aan extra drinkwater in Terwisga omdat het gebied daar verdroogde. Daarvoor is een 16 km lange persleiding aangelegd.

Het is een groot drinkwaterstation met een lange doorlooptijd. Ook dat het een compleet nieuwbouwproject is met een lange doorlooptijd maakt het speciaal. Er moesten veel panelen geleverd worden, veel metingen geleverd worden en verbruikers aangesloten. Ook het leveren van een enorme aggregaat was uniek voor Batenburg Beenen.

Wat levert het project op?

Er wordt efficiënter water gewonnen en gezuiverd. Verder wordt de kwaliteit van het water verbeterd en gewaarborgd. Op het vrij gevallen terrein waar nu het huidige productiestation staat komt in de toekomst een zonnepanelen veld om de eigen energie op te wekken. 


Batenburg Industrial Automation

Elke dag richten wij ons op het slimmer, efficiënter, veiliger en duurzamer maken van de productie, teelt en vastgoedexploitatie van onze klanten. Dat doen wij door slimmere producten te leveren, te installeren en door hoogwaardige software te ontwerpen om processen en systemen te besturen. Denk daarbij aan digital twins, predictive maintenance en augmented en virtual reality-oplossingen. In nauwe samenwerking met opdrachtgevers, partners, universiteiten, hogescholen en researchinstellingen maken wij de nieuwste technologieën praktisch toepasbaar.


Lees meer over:

Sitemap