Renovatie Koningsbrug definitief gegund aan Batenburg Beenen

Renovatie Koningsbrug definitief gegund aan Batenburg Beenen

 

Uit een selectie van 5 bedrijven is Batenburg Beenen geselecteerd om de renovatie aan de Koningsbrug in Harlingen uit te voeren. Dit is de vierde brug op rij die Batenburg Beenen binnen 1,5 jaar gaat maken. Een brug lijkt een standaard object, maar heeft elke brug weer specifieke eigenschappen die goed moeten worden bekeken.

Projectomvang

Voor de bediening van de Koningsbrug installeert Batenburg Beenen een nieuwe elektrotechnische installatie die voldoet aan de eisen van deze tijd. Ook verzorgen zij het ontwerp van de complete elektrotechnische installatie, de ontwikkeling van de besturingssoftware en de realisatie op locatie. De elektrotechnische, afsluitboom en beseiningsinstallaties worden compleet vervangen. De uitvoering van het project wordt vanuit Heerenveen gecoördineerd. Buiten op locatie wordt een eigen team van monteurs ingezet met ondersteuning van onderaannemers.

Begin juni starten de werkzaamheden.

Expertise

Batenburg Beenen heeft veel expertise in het maken van installatie voor bruggen. Vorig jaar is ook de controle kamer voor de provincie Friesland opgeleverd. Vanuit deze controle kamer kunnen 50 bruggen op afstand bedient worden. In dit project is veel kennis opgedaan hoe de veiligheid optimaal, maar wel werkbaar, kan worden ingericht. Een brug is een machine die ook aan de machinerichtlijnen moet voldoen.

Sitemap