Renovatie pompstation Onnen

Het totale nieuwbouw en renovatieproject betrof o.a. de aanleg van een extra reinwaterreservoir van circa 11.000 m3. Tevens moest de bestaande zuiveringsinstallatie omgebouwd worden tot een zogeheten tweestratenconcept. Dit hield in dat elke productiestraat min of meer een gelijke capaciteit kreeg, met elk een eigen elektrische voeding en noodstroomvoorziening.  Zo kon worden voorkomen dat uitval van een productiestraat  gevolgen had voor de andere productiestraat. De drinkwatervoorziening bleef zo gewaarborgd.

Het werk betrof in hoofdzaak het ontwerpen, tekenen, vervaardigen, leveren, monteren, beproeven, bedrijfsvaardig opleveren van de elektrotechnische besturingsinstallaties.

Het project is door Batenburg Beenen uitgevoerd in samenwerking met de firma’s Rook en J.J. de Vries.

Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen is van oorsprong dé drinkwaterleverancier in de provincie Groningen. Waterbedrijf Groningen is veel meer dan alleen drinkwaterleverancier. Door verbinding te maken tussen de traditionele, door de overheid opgelegde, nutstaak en in te spelen op vragen vanuit klanten en markten komt Waterbedrijf Groningen met nieuwe ontwikkelingen op watergebied. De afnemers zijn niet alleen consumenten, maar ook bedrijven, overheden, industrieën, maatschappelijke organisaties en instellingen.

Sitemap