Van de kantoorautomatisering tot en met de sensor bij de machine

Van de kantoorautomatisering tot en met de sensor bij de machine

 

Heeft u ook behoefte aan meer inzicht in uw productieproces? Wilt u de kantoorautomatisering koppelen met de fabrieksautomatisering? Laat ons u helpen om MES/MOM te implementeren in uw fabriek! Met een enthousiaste groep van 20 hoogopgeleide MES-Engineers houden wij ons iedere dag bezig met vraagstukken op het gebied van Manufacturing Execution Systems (MES) / Manufacturing Operations Management (MOM).

 

Binnen MES/MOM vallen verschillende functionaliteiten zoals:

  • Order gestuurd produceren
  • Receptuur en batchmanagement
  • Inzicht in effectiviteit van de productielijnen
  • Tracking en tracing
  • Voorraad en logistiek (WMS)
  • Reporting en dashboarding
  • Integratie met ERP/LIMS/WMS

 

Efficiëntie, effectiviteit en borging kwaliteit
Op het moment dat de kantoorautomatisering gekoppeld wordt met de fabrieksautomatisering dan levert dit enorme efficiëntie op en elimineert dit fouten. Het implementeren van Overall Equipment Effectiveness (OEE) geeft inzicht in de productiestilstanden wat uiteindelijk leidt tot effectiviteit van uw productielijnen. Het vastleggen van parameters, workflows en instructies zorgt voor een borging van de kwaliteit. Door alle stappen in het proces op de juiste manier aan te sturen en te registreren zal heldere rapportage en tracking en tracing mogelijk zijn.

 

Resultaat = kostenbesparing
Uiteindelijk leiden dit soort optimalisaties veelal tot kostenbesparingen in de productie. Doordat er meer inzicht is in storingen kunnen we de storingen oplossen. De productielijnen draaien daardoor met minder verstoringen. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de productie, want als de kwaliteit verhoogd wordt dan is er minder afkeur en dus een betere productie. Door alle systemen automatisch te koppelen is papierwerk overbodig en worden overtyp fouten geëlimineerd. En als alles automatisch geregistreerd wordt dan is de informatie met één druk op de knop beschikbaar, dus is er naast kostenbesparing ook sprake van tijdsbesparing!

 

Altijd een passende oplossing voor uw vraagstuk
Batenburg Beenen kan een MES/MOM vraagstuk op verschillende manieren oplossen.
Als partner van AVEVA en Objective bieden wij klanten een MES/MOM oplossing gebaseerd op een commercieel off the shelf product, wat we finetunen op basis van uw wensen.
Daarnaast hebben wij gedurende de jaren diverse eigen frameworks ontwikkeld die we in kunnen zetten als extra aanvulling of als maatwerkoplossing.

Samen met de andere disciplines van Batenburg Beenen zijn wij in staat om uw vraag in te vullen vanaf de sensor bij de machine tot en met de integratie van de kantoorautomatisering.

 

Wilt u ook MES/MOM in uw fabriek maar weet u niet waar u moet beginnen? Laat onze MES consultants u dan voorlichten. Samen kijken wij naar uw wensen, stellen indien nodig een blauwdruk op en beschrijven de oplossing die het beste bij u past. Neem vandaag nog contact met ons op! 

 

Lees meer over

Batenburg Beenen:  honderd jaar evolutie in techniek!

Batenburg Beenen: honderd jaar evolutie in techniek!  

Batenburg Beenen recyclet piepschuim

Batenburg Beenen recyclet piepschuim  

Sitemap