Realisatie robotica demo-opstelling voor Omron

Samen met Omron delen we de visie om impact te creëren met robotica en vision. Naast Batenburg wilt Omron zich ook richten op robotica in Nederland. Een realiseren van een demo- opstelling vormde het begin van ons partnerschap.

Wat houdt dit project in?

De opstelling die we normaliter realiseren demonstreert op een laagdrempelige manier de werking van een AMR (LD60). Vanwege het succes van deze opstelling heeft Omron aangegeven zelf ook een dergelijke opstelling te willen, maar dan voor de Omron LD90. De AMR LD90 heeft een tooltop met transportband, daarbij zijn ook 2 stellingen geleverd met rollenbanen. Het project kenmerkt zich door de MES - WMS koppeling die wij kunnen realiseren en de klantspecifieke aanpak. We focussen ons echt op de integratie.

Het doel van deze demo opstelling is om opdrachtgevers te overtuigen om meer voor AMRs te kiezen in plaats van de standaard transportbanden. Dit wordt tot nu toe nog weinig toegepast terwijl het zoveel voordelen met zich meebrengt! Zo draagt het project draagt bij aan ergonomie en efficiëntie bijvoorbeeld. Een van de grootste uitdagingen in dit project was de integratie. Het project was multidisciplinair, met betrokkenheid van software, MES, en werktuigbouwkunde voor de stations en tooltop. 

 

Nieuws & Projecten

Sitemap